Kaupallinen yhteistyö

Jyrki tekee bändihommia konekaupan vastapainoksi

Yksi Jyrki Drushininin omista suosikkisoitettavista on Hurriganesin ”I will stay”, jota toivotaan lähes joka keikalla. KUVA: Maija Pylväs
PPY 28.6.2019 4:00
Maija Pylväs

Silloin kun Veikon Koneen yrittäjä, Haukiputaalla asuva Jyrki Drushinin vaihtaa vapaalle, tarttuu hän usein kitaranvarteen tai laittaa lauluksi. Musisointi on kodinkonekauppiaalle pitkäaikainen harrastus, jonka myötä hän on keikkaillut bändinsä kanssa ympäri Oulun seutua ja kauempanakin.

Kaikki alkoi siitä, kun kitaraa omaksi ilokseen rämpytellyt Drushinin ja hänen haitaria soittava veljensä yhdistivät soittointonsa. Pian kaksikkoa täydentämään saatiin basisti.

”Sitten hankittiin rumpukone, joka oli hyvä korkeakoulu rytmissä pysymiseen. Rumpukoneen kanssa oli kuitenkin haastavaa opetella uusia biisejä, joten onneksi saatiin myös rumpali porukkaan”, Drushinin muistelee keikkailun alkuaikoja.

Basisti vaihtui parikin kertaa, mutta uuteen nousuun orkesteri lähti, kun sai joukkoonsa naislaulajan.

”Aiemmin laulettiin velipojan kanssa, mutta kun saatiin laulaja, olemme keskittyneet enemmän soittamiseen. Toki aina muutama biisi tulee itsekin laulettua.”

Kiihkein keikkakausi on ohitse

Bändin nimi oli pitkän aikaa Laulava sydän, mutta se oli vaihdettava, koska toinen orkesteri oli rekisteröinyt sen itselleen. Nykyään Taivaantulet-nimellä soittava bändi tarjoaa musiikkia laidasta laitaan ikivihreistä Suomi-poppiin.

Drushinin mukaan kysyntää on enimmäkseen erilaisiin tapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin, kuten synttäreille ja hääjuhliin.

”Hyvin usein draaman kaari on häissä se, että aloitellaan perinteisellä tanssimusiikilla ja siirrytään pikkuhiljaa Suomi-poppiin ja lopussa vedetään sitä rockia.”

Keikoilla Taivaantulet käy nykyään muutaman kerran vuodessa. Kiihkein keikkakausi on ohitse, mutta edelleen keikkoja vastaanotetaan aina kun aikatauluihin sopii. Viisijäseninen orkesteri keikkailee täysin harrastusmielessä, vaikka asiaankuuluva pieni keikkapalkkio otetaan.

Kysytyintä aikaa on luonnollisesti kesäviikonloput.

”Yhdessä vaiheessa into oli niin kova, että saatettiin olla keikoilla neljänä viikonloppuna peräkkäin ja keikkapyyntöjä tuli enemmän kuin pystyttiin ottamaan. Kotoakin tuli kuittia, että olenko yrittäjä vai muusikko”, Drushinin naurahtaa.

Bändi sai uudet harjoitustilat

Viime syksynä bändi sai uudet harjoitustilat Haukiputaan keskustassa sijaitsevasta tyhjästä liiketilasta. Siihen asti soitettiin Drushininin oman liikkeen, Veikon Koneen varastossa Haukiputaalla.

Harjoittelemaan kokoonnutaan nykyään säännöllisen epäsäännöllisesti.

”Aluksi kokoonnuttiin lähes joka viikko. Sitten se meni enemmän siihen, että jokainen teki kotiläksynsä, tultiin reenikselle ja hitsattiin palikat yhteen. Kun setit olivat kasassa ja biisejä oli jo noin 120 soittolistalla, treenaaminen väheni.”

Kun uusia biisejä otetaan ohjelmistoon, Drushinin tekee siihen veljensä kanssa sovituksen ja jokainen harjoittelee roolinsa kotonaan ennen kuin harjoitellaan yhdessä.

”Yhteen aikaan korvakuulolta kuunneltiin kappaleita cd:ltä ja tehtiin niin sanotut laput itse. Edelleenkin, jos kuulee radiosta jonkun hyvän biisin, niin eipä nuotteja välttämättä löydy mistään. Oma hommansa on siis tehdä laput, mutta onneksi netistä löytyy biisit ja apuvälineitä.”

MAINOS

Uutisvirta

19.9.
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
19.9.
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
19.9.
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia
19.9.
Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja" Tilaajille
19.9.
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
19.9.
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
19.9.
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image