Kaupallinen yhteistyö

Jyrki tekee bändihommia konekaupan vastapainoksi

Yksi Jyrki Drushininin omista suosikkisoitettavista on Hurriganesin ”I will stay”, jota toivotaan lähes joka keikalla. KUVA: Maija Pylväs
PPY 28.6.2019 4:00
Maija Pylväs

Silloin kun Veikon Koneen yrittäjä, Haukiputaalla asuva Jyrki Drushinin vaihtaa vapaalle, tarttuu hän usein kitaranvarteen tai laittaa lauluksi. Musisointi on kodinkonekauppiaalle pitkäaikainen harrastus, jonka myötä hän on keikkaillut bändinsä kanssa ympäri Oulun seutua ja kauempanakin.

Kaikki alkoi siitä, kun kitaraa omaksi ilokseen rämpytellyt Drushinin ja hänen haitaria soittava veljensä yhdistivät soittointonsa. Pian kaksikkoa täydentämään saatiin basisti.

”Sitten hankittiin rumpukone, joka oli hyvä korkeakoulu rytmissä pysymiseen. Rumpukoneen kanssa oli kuitenkin haastavaa opetella uusia biisejä, joten onneksi saatiin myös rumpali porukkaan”, Drushinin muistelee keikkailun alkuaikoja.

Basisti vaihtui parikin kertaa, mutta uuteen nousuun orkesteri lähti, kun sai joukkoonsa naislaulajan.

”Aiemmin laulettiin velipojan kanssa, mutta kun saatiin laulaja, olemme keskittyneet enemmän soittamiseen. Toki aina muutama biisi tulee itsekin laulettua.”

Kiihkein keikkakausi on ohitse

Bändin nimi oli pitkän aikaa Laulava sydän, mutta se oli vaihdettava, koska toinen orkesteri oli rekisteröinyt sen itselleen. Nykyään Taivaantulet-nimellä soittava bändi tarjoaa musiikkia laidasta laitaan ikivihreistä Suomi-poppiin.

Drushinin mukaan kysyntää on enimmäkseen erilaisiin tapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin, kuten synttäreille ja hääjuhliin.

”Hyvin usein draaman kaari on häissä se, että aloitellaan perinteisellä tanssimusiikilla ja siirrytään pikkuhiljaa Suomi-poppiin ja lopussa vedetään sitä rockia.”

Keikoilla Taivaantulet käy nykyään muutaman kerran vuodessa. Kiihkein keikkakausi on ohitse, mutta edelleen keikkoja vastaanotetaan aina kun aikatauluihin sopii. Viisijäseninen orkesteri keikkailee täysin harrastusmielessä, vaikka asiaankuuluva pieni keikkapalkkio otetaan.

Kysytyintä aikaa on luonnollisesti kesäviikonloput.

”Yhdessä vaiheessa into oli niin kova, että saatettiin olla keikoilla neljänä viikonloppuna peräkkäin ja keikkapyyntöjä tuli enemmän kuin pystyttiin ottamaan. Kotoakin tuli kuittia, että olenko yrittäjä vai muusikko”, Drushinin naurahtaa.

Bändi sai uudet harjoitustilat

Viime syksynä bändi sai uudet harjoitustilat Haukiputaan keskustassa sijaitsevasta tyhjästä liiketilasta. Siihen asti soitettiin Drushininin oman liikkeen, Veikon Koneen varastossa Haukiputaalla.

Harjoittelemaan kokoonnutaan nykyään säännöllisen epäsäännöllisesti.

”Aluksi kokoonnuttiin lähes joka viikko. Sitten se meni enemmän siihen, että jokainen teki kotiläksynsä, tultiin reenikselle ja hitsattiin palikat yhteen. Kun setit olivat kasassa ja biisejä oli jo noin 120 soittolistalla, treenaaminen väheni.”

Kun uusia biisejä otetaan ohjelmistoon, Drushinin tekee siihen veljensä kanssa sovituksen ja jokainen harjoittelee roolinsa kotonaan ennen kuin harjoitellaan yhdessä.

”Yhteen aikaan korvakuulolta kuunneltiin kappaleita cd:ltä ja tehtiin niin sanotut laput itse. Edelleenkin, jos kuulee radiosta jonkun hyvän biisin, niin eipä nuotteja välttämättä löydy mistään. Oma hommansa on siis tehdä laput, mutta onneksi netistä löytyy biisit ja apuvälineitä.”

MAINOS

Uutisvirta

19:49
Astianpesukone kärähti Keminmaassa maanantaina – Pelastuslaitos muistuttaa kodinkoneiden säännöllisestä uusimisesta
19:40
"Kelluvia ei tietenkään syödä" – Tornionjoen sairaat lohet kelpaavat tutkijan mielestä ihmisravinnoksi Tilaajille
19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
128
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
50
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
48
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image