Kaupallinen yhteistyö

Jussi Riikonen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien pu­heen­joh­ta­jak­si

PPY 23.12.2017 0:00
Anni Jyrinki

Jussi Riikonen on nyt kiireinen mies. Marraskuisena keskiviikkona Riikonen saapuu tapaamiseen suoraan Raahesta työreissulta, välillä soi puhelin ja tuoreelta puheenjohtajalta kysellään mielipidettä ja neuvoja.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät valitsivat Riikosen uudeksi puheenjohtajaksi marraskuun alussa pidetyssä vuosikokouksessa. Uusi puheenjohtaja valittiin nyt poikkeuksellisesti vain vuodeksi, kun pitkään työssä jatkanut Lauri Mikkonen luopui puheenjohtajuudesta kesken kauden.

Riikonen saa johdettavakseen elinvoimaisen ja aktiivisen yhdistyksen, jonka hallituskuviot ja päätöksentekoprosessi menevät vuoden alusta uusiksi.

Jussi Riikonen aloittaa
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajana vuoden 2018 alusta. KUVA: Studio PSV

”Innolla lähden mukaan. Hallintomalliuudistus nytkähti läpi ja tässä on mahdollisuus laittaa asioita uuteen uskoon. Nyt valittu aiempaa pienempi hallitus on dynaamisempi ja kaikki ovat innoissaan tekemässä töitä, Riikonen pohtii.

Luottamustoimet ovat olleet iso osa Riikosen arkea jo vuosia. Hän kokee Yrittäjien toiminnan ensiarvoisen tärkeäksi niin yrittäjien itsensä kuin maakunnan elinvoimaisuuden kannalta.

Erityisesti yhdistyksen jäsenmäärän kehitys mietityttää tuoretta puheenjohtajaa.

”Jäsenkehitykseen ja -rekrytointiin on panostettava. Jäsenmäärä saadaan kasvuun, kun jaamme lisää oikeaa tietoa ja oiomme mahdollisia vääriä mielikuvia. Tiedotus uusien yrittäjien suuntaan vaatii meiltä lisää toimia. Kaikki eivät edes tiedä, mitä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät tekevät ja mitä hyötyä jäsenyydestä on.

Kahta yritystä itse luotsaava Riikonen liittyi yrittäjäjärjestöön heti uransa alkutaipaleella 1980-luvulla. Alkuun hän pyöritti Raahessa tilitoimistoa. Myytyään sen Riikonen muutti Liminkaan ja liittyi paikalliseen yhdistykseen, jonka puheenjohtajanakin hän sittemmin toimi. Riikosen firmat Videcam ja BetaTeam ovat oululaisia ja Riikonen on ollut vuosia Oulun Yrittäjien puheenjohtaja.

"Puheenjohtajan tärkein tehtävä on pitää pakka kasassa ja osata delegoida."

Jussi Riikonen

”Puheenjohtajan tärkein tehtävä on pitää pakka kasassa ja osata delegoida tehtäviä osaaville tekijöille kattavasti”.

Lauri Mikkolan saappaisiin astuminen ei hirvitä.

”Arvostan Laurin kokemusta todella paljon ja olen tyytyväinen, että hän jatkaa uudessa hallituksessa. Sitä kokemusta, mitä Laurilta löytyy, on todella hyvä päästä hyödyntämään.

”Mitä niihin saappaisiin tulee, niin koitan luoda omat tässä hiljalleen.”

MAINOS

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image