Kaupallinen yhteistyö

Intohimona oma ammatti

Joni Pakanen tiesi jo hyvin nuorena, että haluaa tehdä taikuutta myös työkseen. KUVA: Lauri Laukkanen
PPY 14.6.2019 8:36
Maija Pylväs

Ensimmäiset muistikuvat taikatemppujen ihmeellisestä maailmasta oululaislähtöisellä Joni Pakasella on ajalta, kun hän oli kuusivuotias. Serkkupoika omisti taikalaatikon ja kun hän esitteli temppujaan, se oli menoa se. Pakanen alkoi ahmia taikuudesta kertovia kirjoja ja harjoitella taikatemppuja itsekin.

”Kerran kun isän työpaikan pikkujouluissa oli mahdollisuus esiintyä ja minun vuoroni tuli, en uskaltanutkaan nousta lavalle”, Pakanen muistelee.

Ensiesiintyminen koitti lopulta pari vuotta myöhemmin Pakasen entisessä päiväkodissa. Poika oli lyöttäytynyt yhteen kolmen taikatemppuja harrastavan kaveruksen kanssa, mikä antoi uutta kipinää harrastukseen ja rohkeutta myös esiintymiseen.

Oman yrityksen nuori taikuri perusti jo lukioiässä yrittäjäisänsä avustamana. Isä kannusti, että yrittäjyys olisi hyvä tapa tehdä keikkoja.

”Isä opetti, miten homma toimii. Minulla oli ruutuvihko, jonne merkitsin lyijykynällä tulot ja menot.”

Yksi tutkinto taikuuden tueksi

Ammatin valinta olikin Pakaselle selvä jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

”Koskaan ei ollut mitään muuta ajatusta, mikä olisi mennyt tämän edelle. Kun lukioikäisenä voitin taikuuden SM-kisat, se vahvisti sitä tunnetta, että tätä haluan tehdä myös työkseni”, hän kertoo.

Armeijan jälkeen mies päätti, että haluaa kuitenkin opiskella jonkun tutkinnon taikuuden tueksi. Opiskelupaikaksi valikoitui Oulun ammattikorkeakoulu ja siellä mediatuottajan opinnot.

”Olin jo tuottanut tapahtumia jonkin verran, joten jonkinlainen mielikuva oli tuottajan työstä. Opintojen myötä sain ennen kaikkea mahtavat verkostot. Sieltä jäi paljon kontakteja ja kavereita, joiden kanssa teen edelleen yhteisiä juttuja.”

Tänä päivänä Pakanen on taikuri, juontaja ja monipuolinen viihdyttäjä, joka keikkailee siellä, minne kutsu käy.

”En ole halunnut rajata tekemistäni tiettyyn osa-alueeseen, vaan olen aina halunnut pitää kaikki kortit pöydällä. Siksi olen tehnyt paljon esimerkiksi teatteria ja näytellyt rooleja, joissa on voinut hyödyntää taikuutta. Jos teen esimerkiksi juontotöitä, teen ne taikurin roolissa.”

Viime aikoina Pakanen on konsultoinut taikuutta isoihin tuotantoihin sekä ollut tv-ohjelmien taustalla suunnittelemassa efektejä, joita tuotetaan taikureiden tekniikoilla.

”Tykkään tehdä viihdyttävää taikuutta. Siihen yhdistyy stand up -komiikka ja improvisoivaa läsnäoloa, joka on minun tyylini olla lavalla.”

Pakasen taikaa nuorille yrittäjille

Oulu on edelleen tärkeä paikka tälle taikurille. Pakasen vanhemmat ja sisko asuvat Oulussa, mutta myös työt tuovat kaupunkiin usein. Esimerkiksi kesäkuun puolessa välissä Pakanen esiintyy nuorten yrittäjien kesätapahtumassa Oulussa.

Kokeneen yrittäjän mukaan asiat ovat edenneet hyvin ja yritystoiminta kasvaa koko ajan. Tässä auttaa Pakasen ympärilleen kokoama strategiatiimi, Dream Team, johon kuuluu hänen pitkäaikaisia ystäviä ja yhteistyökumppaneita.

Suurimpana tavoitteena Pakasella on olla vielä joku päivä maailman tunnetuin suomalainen taikuri.

”Vaikka tavoite ei toteutuisi, se on hyvä olla sen takia, että suunta on oikea. En haaveile omasta show’sta Las Vegasissa tai omasta tv-ohjelmasta, koska oikeastaan olen saanut kaiken, mitä olen koskaan halunnutkaan.”

MAINOS

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
124
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
43
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
29
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image