Kaupallinen yhteistyö

Intohimona oma ammatti

Joni Pakanen tiesi jo hyvin nuorena, että haluaa tehdä taikuutta myös työkseen. KUVA: Lauri Laukkanen
PPY 14.6.2019 8:36
Maija Pylväs

Ensimmäiset muistikuvat taikatemppujen ihmeellisestä maailmasta oululaislähtöisellä Joni Pakasella on ajalta, kun hän oli kuusivuotias. Serkkupoika omisti taikalaatikon ja kun hän esitteli temppujaan, se oli menoa se. Pakanen alkoi ahmia taikuudesta kertovia kirjoja ja harjoitella taikatemppuja itsekin.

”Kerran kun isän työpaikan pikkujouluissa oli mahdollisuus esiintyä ja minun vuoroni tuli, en uskaltanutkaan nousta lavalle”, Pakanen muistelee.

Ensiesiintyminen koitti lopulta pari vuotta myöhemmin Pakasen entisessä päiväkodissa. Poika oli lyöttäytynyt yhteen kolmen taikatemppuja harrastavan kaveruksen kanssa, mikä antoi uutta kipinää harrastukseen ja rohkeutta myös esiintymiseen.

Oman yrityksen nuori taikuri perusti jo lukioiässä yrittäjäisänsä avustamana. Isä kannusti, että yrittäjyys olisi hyvä tapa tehdä keikkoja.

”Isä opetti, miten homma toimii. Minulla oli ruutuvihko, jonne merkitsin lyijykynällä tulot ja menot.”

Yksi tutkinto taikuuden tueksi

Ammatin valinta olikin Pakaselle selvä jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

”Koskaan ei ollut mitään muuta ajatusta, mikä olisi mennyt tämän edelle. Kun lukioikäisenä voitin taikuuden SM-kisat, se vahvisti sitä tunnetta, että tätä haluan tehdä myös työkseni”, hän kertoo.

Armeijan jälkeen mies päätti, että haluaa kuitenkin opiskella jonkun tutkinnon taikuuden tueksi. Opiskelupaikaksi valikoitui Oulun ammattikorkeakoulu ja siellä mediatuottajan opinnot.

”Olin jo tuottanut tapahtumia jonkin verran, joten jonkinlainen mielikuva oli tuottajan työstä. Opintojen myötä sain ennen kaikkea mahtavat verkostot. Sieltä jäi paljon kontakteja ja kavereita, joiden kanssa teen edelleen yhteisiä juttuja.”

Tänä päivänä Pakanen on taikuri, juontaja ja monipuolinen viihdyttäjä, joka keikkailee siellä, minne kutsu käy.

”En ole halunnut rajata tekemistäni tiettyyn osa-alueeseen, vaan olen aina halunnut pitää kaikki kortit pöydällä. Siksi olen tehnyt paljon esimerkiksi teatteria ja näytellyt rooleja, joissa on voinut hyödyntää taikuutta. Jos teen esimerkiksi juontotöitä, teen ne taikurin roolissa.”

Viime aikoina Pakanen on konsultoinut taikuutta isoihin tuotantoihin sekä ollut tv-ohjelmien taustalla suunnittelemassa efektejä, joita tuotetaan taikureiden tekniikoilla.

”Tykkään tehdä viihdyttävää taikuutta. Siihen yhdistyy stand up -komiikka ja improvisoivaa läsnäoloa, joka on minun tyylini olla lavalla.”

Pakasen taikaa nuorille yrittäjille

Oulu on edelleen tärkeä paikka tälle taikurille. Pakasen vanhemmat ja sisko asuvat Oulussa, mutta myös työt tuovat kaupunkiin usein. Esimerkiksi kesäkuun puolessa välissä Pakanen esiintyy nuorten yrittäjien kesätapahtumassa Oulussa.

Kokeneen yrittäjän mukaan asiat ovat edenneet hyvin ja yritystoiminta kasvaa koko ajan. Tässä auttaa Pakasen ympärilleen kokoama strategiatiimi, Dream Team, johon kuuluu hänen pitkäaikaisia ystäviä ja yhteistyökumppaneita.

Suurimpana tavoitteena Pakasella on olla vielä joku päivä maailman tunnetuin suomalainen taikuri.

”Vaikka tavoite ei toteutuisi, se on hyvä olla sen takia, että suunta on oikea. En haaveile omasta show’sta Las Vegasissa tai omasta tv-ohjelmasta, koska oikeastaan olen saanut kaiken, mitä olen koskaan halunnutkaan.”

MAINOS

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image