Kaupallinen yhteistyö

Hyvin menee ja #Y­rit­tä­jyy­sOn­PoP

PPY 21.12.2018 8:30
Marjo Kolehmainen
Marjo Kolehmainen

80-vuotiaan yrittäjäjärjestömme juhlavuosi on päättymässä hyvissä tunnelmissa. Vuosi on ollut talouskasvun osalta hyvä. Se on näkynyt meillä työttömyyden laskuna ja satoina uusina työpaikkoina. Oulun seudun henkilöstönmäärän kasvu on ollut Suomen parhainta.

Uudet konseptit ja uudet tuotteet mahdollistavat kasvun. Kehittämishalukkuuden ansiosta Oulun alueen tutkimus- ja kehityspanokset ovat Suomen korkeimmalla tasolla asukasta kohden mitattuna. Euromääräisestikin panostukset olivat yli 700 miljoonaa euroa viime vuonna.

Kaikilla alueemme päätoimialoilla on mennyt hyvin. Teknologiayritysten lisäksi rakentamisen, liike-elämän palveluiden ja matkailun kasvu on ollut erityisen hyvää. Erityisen ilahduttavaa on ollut oululaisten naisyrittäjien esiinmarssi. Tästä erinomaisina esimerkkeinä Gugguu, Balmuir, Medkit, Liikku ja Kuulu. Kasvuyrittäjyys on yhä useamman naisyrittäjän tavoite.

Alueella on työnalla useita alueen vetovoimaa lisääviä investointeja. Matkailuhankkeita on eri puolilla maakuntaa. Rukalla on käynnistynyt Itä-Rukan kehittäminen, uusi hissi rinteen yli valmistui hetki sitten. Iso-Syötteelle tulee yli 10 miljoonan hotelli-, monitoimiareena- ja infrahankekokonaisuus ensi kevään aikana.

Oulussa on tekemisen meininki. Asuinrakentamisen huippuvuosi nähtiin tänä vuonna, eikä merkittävää hiljentymistä tällä saralla ole odotettavissa. Linnanmaan kampus, löylymaailma, torialueen kehittäminen, monet hotellihankkeet, näiden kaikkien odotetaan menevän eteenpäin ensi vuonna. Käynnistynyt sairaalainvestointi on iso miljardihanke. Stora Enson kartonkitehdas olisi iso investointi ja varmistaisi paperiteollisuuden säilymisen kaupungissamme.

Raahen seudulla tapahtuu myös. Hanhikiven voimalainvestointi etenee hitaan varmasti. Maakunnassamme on myös useita tuulivoimahankkeita työn alla. Kiertotalouden mahdollisuudet samoin kuin akkuteollisuuden kehittyminen tuovat toteutuessaan uusia mahdollisuuksia eri puolille maakuntaa.

Logistiikan osalta nelostien parannus on jo hyvällä mallilla ja lentoyhteydetkin parantuivat hieman uudella Tukholma yhteydellä. Katseet kääntyvät nyt nopeaan ratayhteyteen ja teiden korjausvelan kiinnikuromiseen.

Hyvä pitää tehdä näkyväksi. Maakuntamme tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja meidän on entistä voimallisemmin osattava tuoda niitä esille. Yritysten kasvun voivat varmistaa vain osaavat työntekijät ja alueella saatavilla olevat hyvät palvelut.

Alueemme mahdollisuuksista pitää puhua isoon ääneen ja tehdä aluettamme houkuttelevaksi asua, yrittää ja elää. Siksi haastammekin kaikki ihmiset, yritykset ja sidostahot tuomaan monikanavaisesti alueemme elinvoimaa esille.

Pohjoispohjanmaalainen yrittäjyys ansaitsee oman näkyvän digitaalisen jalanjäljen bittimaailmaan. Löydämme toivottavasti mediasta ensi vuonna satoja vetovoimaisia tarinoita #YrittäjyysOnPoP hashtagin avulla.

Hyvillä mielin toivotan hyvää joulua ja kaikille menestystä ensi vuonna!

Marjo Kolehmainen

MAINOS

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image