Kaupallinen yhteistyö

Harrastus muuttui yrit­tä­jyy­dek­si

Pudasjärven hirsikampus on ollut Airmoilasen kuvauskohteena koko rakennusvaiheensa ajan. KUVA: Airmoilanen
PPY 27.3.2018 4:00
Anni Jyrinki

”Kaikenlaisia koptereita olen harrastanut reilun kymmenen vuoden ajan. Ammattimaiseksi homma alkoi muuttua vuonna 2014”, juttelee pudasjärvinen Jari Moilanen.

Moilasen luotsaama Airmoilanen kuvaa ilmakuvia ja videoita kauko-ohjattavilla multikoptereilla. Tuotevalikoima sisältää niin mainoskuvauksia kuin erilaisia tarkastuskuvauksia.

Yrittäjä kertoo aina olleensa kiinnostunut valokuvauksesta.

”Ensimmäinen lennokki kun tuli hankittua, niin ensimmäisten lentojen jälkeen tuli tunne, että tällä pitää tehdä muutakin kuin lennellä. Siitä homma sitten lähti”.

Moilanen kertoo, että hänellä oli alkuun erittäin suuriakin lennokkeja, jopa sellaisia joiden siipiväli oli reilu kaksi metriä.

”Sitten siirryttiin nitrolla toimiviin polttomoottorikoptereihin ja niiden jälkeen tuli nämä niin sanotut dronet. Tällä hetkellä yrityksellä on käytössä kolme dronea, joista kaksi on kuvauskäyttöön tarkoitettua. Kolmas kopteri on varustettu lämpökameralla, jota käytetään muun muassa kaukolämpöverkostojen tarkistuksiin”.

Lämpökuvauksilla on ollut mukavan runsaasti tilauksia ja se on todettu erittäin toimivaksi ja tarkaksi systeemiksi.

Yrityskuvista uutisvideoon

Jari Moilasen yritys tekee paljon yhteistyötä Ely -keskuksen kanssa tiestö – ja siltatarkastusten osalta. Mainoskuvauksia Airmoilanen on kuvannut niin yrityksille kuin yksityishenkilöille. Airmoilasen dronella kuvaamaa videomateriaalia on nähty myös MTV 3:n uutisissa, kun Kiiminkijoki tulvi yli äyräidensä

”Tällä hetkellä olen vielä sivutoiminen yrittäjä ja teen kuvauksia varsinaisen työn ulkopuolella ja viikonloppuisin. Työnantajan joustavuuden ansiosta voin tehdä kuvauksia välillä myös viikollakin”.

Vastapaino konehommille

Mitä kaikkea sitten on otettava huomioon kuvauskeikalle lähdettäessä?

”Alkuvalmisteluja on paljon, kuten akkujen lataaminen, muistikorttien ja koko laitteiston tarkistus. Saavun yleensä kuvauskohteeseen hyvissä ajoin, jotta näen kuvattavan alueen ja voin suunnitella kuvauksia. Tärkeää on myös tehdä kopterille turvallisuussuunnitelma häiriötilanteita varten, trafi vaatii sellaisen”.

”Asiakkaan kanssa yleensä vielä neuvotellaan kuvauskorkeuksista ja kuvakulmista”.

Jari Moilanen on nauttinut yrittäjyydestä ja kaikkein parasta siinä on miehen mukaan se, kun työskennellä voi omaan tahtiin ja on itse itsensä pomo.

”Tämä on todella sopivaa vastapainoa työlle metsäkoneen kuskina, koska ei ole varsinaisia työaikoja.

Haastavinta ehkä ovat välillä pitkät työmatkat ja paperityöt, koska hoidan kaikki itse”.

MAINOS

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image