Kaupallinen yhteistyö

Energiaa mielekkäästä tekemisestä

PPY 2.9.2019 6:00
Antti Tauriainen
Saara Mustakallio aloitti itsensä työllistämisen muun muassa nuohoojana heinäkuussa 2018. 

Muun muassa Pyhäjoen Yrittäjien rahastonhoitajana toimiva Saara Mustakallio on levittänyt innostustaan muihin nuoriin yrittäjiin alueella. Positiivinen asenne ja energinen olemus luo mielikuvaa mukavasta tekemisestä ja se levittyy helposti toisiin. ”Kun teet sitä mistä tykkäät, niin se näkyy kauas”, hän tarkentaa.

Mustakallio keskustelee aktiivisesti ihmisten kanssa yrittäjyydestä ja Yrittäjiin kuulumisesta. Hän kertookin kohtaavansa ihmiset ihmisinä: omien kokemusten kautta usein onnistuu rikkomaan jään ja löytämään luottamuksen.

Mustakallion mielestä yrittäjyydessä parasta on vapaus ja itseherruus. Raha on tiukassa, ja joka aamu on töihin lähdettävä. Sinne hän kertoo lähtevänsä hyvillä mielin. ”Vaikka työpäivä voi kestää 12 tuntia, se on tehty itselle eikä vieraalle.” Hän tekee kaikkea mahdollista itsensä työllistävää työtä, mitä voi tehdä yksin ja lähellä kotia. ”Ennen kuin edellinen projekti on valmistunut pitää olla seuraava jo tiedossa”, Mustakallio lisää.

Saara ajatteli jo koulun penkillä, että hänestä tulee isona yrittäjä. Viiden vuoden nuohoojana työskentelyn jälkeen hän päätti alkaa itse yrittäjäksi. Heinäkuussa 2018 Mustakallio perusti toiminimen ja aloitti itsensä työllistämisen.

Heinäkuussa 2019 hänellä tuli vuosi täyteen yrittäjänä. Saara kertoo yrittäjäksi ajaneen tietynlainen kunnianhimo ja halu vaikuttaa omaan tekemiseen. ”Työelämässä olen ollut vastuunkantaja ja silloin on turha muilla kuoria kermaa päältä. Yrittäjänä saa seistä oman työnsä takana ja olla siitä ylpeä.”

Pyhäjoen kunnanvaltuutettuna Saara on kautensa puolivälissä. Hänelle ei riitä, että päivä tehdään töitä. ”Vaihdetaan vaan jakkupuku päälle ja hommat jatkuvat.” Yrittäjyyden ja kunnanvaltuutetun toimen lisäksi hän ajaa kaksi päivää viikossa taksia. Pienellä paikkakunnalla yksi työ ei aina riitä.

Mustakallio liittyi Yrittäjiin vuoden 2019 alussa vertaistuen takia. Itsensä työllistäjänä ja yksinyrittäjänä ei kotona voi puhua koko ajan vain työjuttuja. Muiden yrittäjien kanssa asiat selkenevät nopeasti.

Saara kertoo käyneensä Raahen saaristossa nuohoamassa kahdessa mökissä, jolloin lapset olivat myös mukana. Hän sai lastensa kanssa kyydin asiakkaan veneellä rannasta. ”Se oli vapaapäivä kaikille, vaikka teki samalla töitä. Yrittäjänä pystyy toisinaan yhdistämään työn ja huvin”, Mustakallio kiteyttää.

MAINOS

Uutisvirta

6:14
Hyyde hiljensi hetkeksi Hupisaarten purot Oulussa – vahingot taimenille selviävät vasta kesällä
6:00
Pienet koulut ovat joutuneet taistelemaan olemassaolostaan vuosia Lukijalta
6:00
Oikeusasiamiehen linjaus näkyy Rukalla ja Syötteellä – koulut ovat jopa peruneet liikuntapäiviä Tilaajille
6:00
Suomalainen joutuu Venäjän rajalla pian selvittämään entistä tarkemmin matkatavaroitaan – Myös kymppitonnin käteisvarojen alkuperä on kerrottava Tilaajille
6:00
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa 
jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan pohjoisosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image