Kaupallinen yhteistyö

Energiaa mielekkäästä tekemisestä

PPY 2.9.2019 6:00
Antti Tauriainen
Saara Mustakallio aloitti itsensä työllistämisen muun muassa nuohoojana heinäkuussa 2018. 

Muun muassa Pyhäjoen Yrittäjien rahastonhoitajana toimiva Saara Mustakallio on levittänyt innostustaan muihin nuoriin yrittäjiin alueella. Positiivinen asenne ja energinen olemus luo mielikuvaa mukavasta tekemisestä ja se levittyy helposti toisiin. ”Kun teet sitä mistä tykkäät, niin se näkyy kauas”, hän tarkentaa.

Mustakallio keskustelee aktiivisesti ihmisten kanssa yrittäjyydestä ja Yrittäjiin kuulumisesta. Hän kertookin kohtaavansa ihmiset ihmisinä: omien kokemusten kautta usein onnistuu rikkomaan jään ja löytämään luottamuksen.

Mustakallion mielestä yrittäjyydessä parasta on vapaus ja itseherruus. Raha on tiukassa, ja joka aamu on töihin lähdettävä. Sinne hän kertoo lähtevänsä hyvillä mielin. ”Vaikka työpäivä voi kestää 12 tuntia, se on tehty itselle eikä vieraalle.” Hän tekee kaikkea mahdollista itsensä työllistävää työtä, mitä voi tehdä yksin ja lähellä kotia. ”Ennen kuin edellinen projekti on valmistunut pitää olla seuraava jo tiedossa”, Mustakallio lisää.

Saara ajatteli jo koulun penkillä, että hänestä tulee isona yrittäjä. Viiden vuoden nuohoojana työskentelyn jälkeen hän päätti alkaa itse yrittäjäksi. Heinäkuussa 2018 Mustakallio perusti toiminimen ja aloitti itsensä työllistämisen.

Heinäkuussa 2019 hänellä tuli vuosi täyteen yrittäjänä. Saara kertoo yrittäjäksi ajaneen tietynlainen kunnianhimo ja halu vaikuttaa omaan tekemiseen. ”Työelämässä olen ollut vastuunkantaja ja silloin on turha muilla kuoria kermaa päältä. Yrittäjänä saa seistä oman työnsä takana ja olla siitä ylpeä.”

Pyhäjoen kunnanvaltuutettuna Saara on kautensa puolivälissä. Hänelle ei riitä, että päivä tehdään töitä. ”Vaihdetaan vaan jakkupuku päälle ja hommat jatkuvat.” Yrittäjyyden ja kunnanvaltuutetun toimen lisäksi hän ajaa kaksi päivää viikossa taksia. Pienellä paikkakunnalla yksi työ ei aina riitä.

Mustakallio liittyi Yrittäjiin vuoden 2019 alussa vertaistuen takia. Itsensä työllistäjänä ja yksinyrittäjänä ei kotona voi puhua koko ajan vain työjuttuja. Muiden yrittäjien kanssa asiat selkenevät nopeasti.

Saara kertoo käyneensä Raahen saaristossa nuohoamassa kahdessa mökissä, jolloin lapset olivat myös mukana. Hän sai lastensa kanssa kyydin asiakkaan veneellä rannasta. ”Se oli vapaapäivä kaikille, vaikka teki samalla töitä. Yrittäjänä pystyy toisinaan yhdistämään työn ja huvin”, Mustakallio kiteyttää.

MAINOS

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image