Kaupallinen yhteistyö

Energiaa mielekkäästä tekemisestä

PPY 2.9.2019 6:00
Antti Tauriainen
Saara Mustakallio aloitti itsensä työllistämisen muun muassa nuohoojana heinäkuussa 2018. 

Muun muassa Pyhäjoen Yrittäjien rahastonhoitajana toimiva Saara Mustakallio on levittänyt innostustaan muihin nuoriin yrittäjiin alueella. Positiivinen asenne ja energinen olemus luo mielikuvaa mukavasta tekemisestä ja se levittyy helposti toisiin. ”Kun teet sitä mistä tykkäät, niin se näkyy kauas”, hän tarkentaa.

Mustakallio keskustelee aktiivisesti ihmisten kanssa yrittäjyydestä ja Yrittäjiin kuulumisesta. Hän kertookin kohtaavansa ihmiset ihmisinä: omien kokemusten kautta usein onnistuu rikkomaan jään ja löytämään luottamuksen.

Mustakallion mielestä yrittäjyydessä parasta on vapaus ja itseherruus. Raha on tiukassa, ja joka aamu on töihin lähdettävä. Sinne hän kertoo lähtevänsä hyvillä mielin. ”Vaikka työpäivä voi kestää 12 tuntia, se on tehty itselle eikä vieraalle.” Hän tekee kaikkea mahdollista itsensä työllistävää työtä, mitä voi tehdä yksin ja lähellä kotia. ”Ennen kuin edellinen projekti on valmistunut pitää olla seuraava jo tiedossa”, Mustakallio lisää.

Saara ajatteli jo koulun penkillä, että hänestä tulee isona yrittäjä. Viiden vuoden nuohoojana työskentelyn jälkeen hän päätti alkaa itse yrittäjäksi. Heinäkuussa 2018 Mustakallio perusti toiminimen ja aloitti itsensä työllistämisen.

Heinäkuussa 2019 hänellä tuli vuosi täyteen yrittäjänä. Saara kertoo yrittäjäksi ajaneen tietynlainen kunnianhimo ja halu vaikuttaa omaan tekemiseen. ”Työelämässä olen ollut vastuunkantaja ja silloin on turha muilla kuoria kermaa päältä. Yrittäjänä saa seistä oman työnsä takana ja olla siitä ylpeä.”

Pyhäjoen kunnanvaltuutettuna Saara on kautensa puolivälissä. Hänelle ei riitä, että päivä tehdään töitä. ”Vaihdetaan vaan jakkupuku päälle ja hommat jatkuvat.” Yrittäjyyden ja kunnanvaltuutetun toimen lisäksi hän ajaa kaksi päivää viikossa taksia. Pienellä paikkakunnalla yksi työ ei aina riitä.

Mustakallio liittyi Yrittäjiin vuoden 2019 alussa vertaistuen takia. Itsensä työllistäjänä ja yksinyrittäjänä ei kotona voi puhua koko ajan vain työjuttuja. Muiden yrittäjien kanssa asiat selkenevät nopeasti.

Saara kertoo käyneensä Raahen saaristossa nuohoamassa kahdessa mökissä, jolloin lapset olivat myös mukana. Hän sai lastensa kanssa kyydin asiakkaan veneellä rannasta. ”Se oli vapaapäivä kaikille, vaikka teki samalla töitä. Yrittäjänä pystyy toisinaan yhdistämään työn ja huvin”, Mustakallio kiteyttää.

MAINOS

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image