Kaupallinen yhteistyö

Doorway Finlandissa luotiin uusi yhteinen visio

PPY 26.6.2019 5:00
Anni Jyrinki
Huoltoasentaja Pasi Olkinuora huolehtii Doorway Finlandin palveluiden toimivuudesta. 

Kiiminkiläinen Doorway Finland on ottanut uudella tavalla koko henkilöstön mukaan yrityksen strategian ja vision toteuttamiseen. Kun toiminnan arvot ovat jokaisen tiedossa on esimerkiksi henkilöstön sitouttaminen yritykseen helpompaa.

”Aiemmin ongelmanamme oli työntekijöiden suuri vaihtuvuus. Toki siihen on syynä asentajien reissutyö, joka ei kaikille voikaan sopia, mutta tarkoituksemme on, että vastaisuudessa osaisimme jo rekrytointiprosessin aikana löytää ne henkilöt, jotka oikeasti haluavat reissutyöhön”, Doorway Finlandin operatiivinen johtaja Juha Kellokoski kertoo.

Yritys kouluttaa asentajat itse

Kellokoski suoritti Oulun seudun ammattiopiston Yrityksen johtamisen erikoisammattitutkinnon, johon kuului opintoja työyhteisön johtamisesta. Nyt koko 40 henkeä työllistävä yritys on päässyt hyötymään Kellokosken opinnoista.

”Vuotuinen liikevaihdon kasvu on meillä 30 prosentin luokkaa, uusi strategia ja henkilöstön sitouttaminen on tuonut siis mukanaan paljon hyvää”, Kellokoski kertoo tyytyväisenä.

Nosto-ovia, teknisiä ovia ja laiteratkaisuja maahantuova, asentava ja huoltava yritys on kasvanut nopeasti perustamisvuodesta 2012 lähtien. Henkilöstömäärä on lisääntynyt vauhdilla, mutta vauhdikasta on ollut myös henkilöstön vaihtuvuus.

”Työntekijän osaaminen on yrityksen käsissä. Tälle alalle ei ole oikein valmista koulua ja me koulutamme itse työntekijämme, eli tietysti toivoisimme työntekijöiden sitten jäävänkin meille hommiin”, Doorway Finlandin toimitusjohtaja Olli Kellokoski selventää ja jatkaa, että asentajan koulutus kestää noin vuoden.

”Kun myynti kasvaa, kasvaa myös hommien määrä ja ne hommat pitää saada tehtyä aikataulussa. Pulassa ollaan, jos asentajia ei ole.”

Palvelua ja asiantuntemusta

Yrityksen johto toteutti työntekijöille kyselyn, josta ilmeni, että esimerkiksi johdon viestintään ei oltu tyytyväisiä. Tästä otettiin opiksi ja kutsuttiin porukka niin sanotusti saman pöydän ääreen ja luotiin koko henkilöstön kanssa yhteinen tulevaisuuden visio.

”Arvot ovat meidän ohjaava tekijä”, Olli Kellokoski korostaa.

Tällä hän tarkoittaa sitä, että he eivät toimi kertakauppa ja karkuun -periaatteella, vaan palvelevat loppukäyttäjiä vuosia eteenpäin.

”Emme myy vain tuotteita, myymme asiantuntijuutta ja palvelua. Tämä on nyt yhdessä työntekijöiden kanssa luotu strategia ja kun työntekijät otetaan päätöksentekoon mukaan, se sitouttaa työntekijät yritykseen”, Kellokosket tietävät.

Asentajien vaihtavuus ei ole enää niin suurta kuin ennen, yrityksen viestintä on selkiytynyt ja parantunut, keskiössä ovat tekeminen ja myytävien tuotteiden elinkaariajattelu. Näillä eväillä Doorway Finland suuntaa eteenpäin yrityksen yhä kasvaessaan ja kehittyessään vahvemmaksi.

MAINOS

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
127
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
48
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image