Kaupallinen yhteistyö

Doorway Finlandissa luotiin uusi yhteinen visio

PPY 26.6.2019 5:00
Anni Jyrinki
Huoltoasentaja Pasi Olkinuora huolehtii Doorway Finlandin palveluiden toimivuudesta. 

Kiiminkiläinen Doorway Finland on ottanut uudella tavalla koko henkilöstön mukaan yrityksen strategian ja vision toteuttamiseen. Kun toiminnan arvot ovat jokaisen tiedossa on esimerkiksi henkilöstön sitouttaminen yritykseen helpompaa.

”Aiemmin ongelmanamme oli työntekijöiden suuri vaihtuvuus. Toki siihen on syynä asentajien reissutyö, joka ei kaikille voikaan sopia, mutta tarkoituksemme on, että vastaisuudessa osaisimme jo rekrytointiprosessin aikana löytää ne henkilöt, jotka oikeasti haluavat reissutyöhön”, Doorway Finlandin operatiivinen johtaja Juha Kellokoski kertoo.

Yritys kouluttaa asentajat itse

Kellokoski suoritti Oulun seudun ammattiopiston Yrityksen johtamisen erikoisammattitutkinnon, johon kuului opintoja työyhteisön johtamisesta. Nyt koko 40 henkeä työllistävä yritys on päässyt hyötymään Kellokosken opinnoista.

”Vuotuinen liikevaihdon kasvu on meillä 30 prosentin luokkaa, uusi strategia ja henkilöstön sitouttaminen on tuonut siis mukanaan paljon hyvää”, Kellokoski kertoo tyytyväisenä.

Nosto-ovia, teknisiä ovia ja laiteratkaisuja maahantuova, asentava ja huoltava yritys on kasvanut nopeasti perustamisvuodesta 2012 lähtien. Henkilöstömäärä on lisääntynyt vauhdilla, mutta vauhdikasta on ollut myös henkilöstön vaihtuvuus.

”Työntekijän osaaminen on yrityksen käsissä. Tälle alalle ei ole oikein valmista koulua ja me koulutamme itse työntekijämme, eli tietysti toivoisimme työntekijöiden sitten jäävänkin meille hommiin”, Doorway Finlandin toimitusjohtaja Olli Kellokoski selventää ja jatkaa, että asentajan koulutus kestää noin vuoden.

”Kun myynti kasvaa, kasvaa myös hommien määrä ja ne hommat pitää saada tehtyä aikataulussa. Pulassa ollaan, jos asentajia ei ole.”

Palvelua ja asiantuntemusta

Yrityksen johto toteutti työntekijöille kyselyn, josta ilmeni, että esimerkiksi johdon viestintään ei oltu tyytyväisiä. Tästä otettiin opiksi ja kutsuttiin porukka niin sanotusti saman pöydän ääreen ja luotiin koko henkilöstön kanssa yhteinen tulevaisuuden visio.

”Arvot ovat meidän ohjaava tekijä”, Olli Kellokoski korostaa.

Tällä hän tarkoittaa sitä, että he eivät toimi kertakauppa ja karkuun -periaatteella, vaan palvelevat loppukäyttäjiä vuosia eteenpäin.

”Emme myy vain tuotteita, myymme asiantuntijuutta ja palvelua. Tämä on nyt yhdessä työntekijöiden kanssa luotu strategia ja kun työntekijät otetaan päätöksentekoon mukaan, se sitouttaa työntekijät yritykseen”, Kellokosket tietävät.

Asentajien vaihtavuus ei ole enää niin suurta kuin ennen, yrityksen viestintä on selkiytynyt ja parantunut, keskiössä ovat tekeminen ja myytävien tuotteiden elinkaariajattelu. Näillä eväillä Doorway Finland suuntaa eteenpäin yrityksen yhä kasvaessaan ja kehittyessään vahvemmaksi.

MAINOS

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image