Kaupallinen yhteistyö

Doorway Finlandissa luotiin uusi yhteinen visio

PPY 26.6.2019 5:00
Anni Jyrinki
Huoltoasentaja Pasi Olkinuora huolehtii Doorway Finlandin palveluiden toimivuudesta. 

Kiiminkiläinen Doorway Finland on ottanut uudella tavalla koko henkilöstön mukaan yrityksen strategian ja vision toteuttamiseen. Kun toiminnan arvot ovat jokaisen tiedossa on esimerkiksi henkilöstön sitouttaminen yritykseen helpompaa.

”Aiemmin ongelmanamme oli työntekijöiden suuri vaihtuvuus. Toki siihen on syynä asentajien reissutyö, joka ei kaikille voikaan sopia, mutta tarkoituksemme on, että vastaisuudessa osaisimme jo rekrytointiprosessin aikana löytää ne henkilöt, jotka oikeasti haluavat reissutyöhön”, Doorway Finlandin operatiivinen johtaja Juha Kellokoski kertoo.

Yritys kouluttaa asentajat itse

Kellokoski suoritti Oulun seudun ammattiopiston Yrityksen johtamisen erikoisammattitutkinnon, johon kuului opintoja työyhteisön johtamisesta. Nyt koko 40 henkeä työllistävä yritys on päässyt hyötymään Kellokosken opinnoista.

”Vuotuinen liikevaihdon kasvu on meillä 30 prosentin luokkaa, uusi strategia ja henkilöstön sitouttaminen on tuonut siis mukanaan paljon hyvää”, Kellokoski kertoo tyytyväisenä.

Nosto-ovia, teknisiä ovia ja laiteratkaisuja maahantuova, asentava ja huoltava yritys on kasvanut nopeasti perustamisvuodesta 2012 lähtien. Henkilöstömäärä on lisääntynyt vauhdilla, mutta vauhdikasta on ollut myös henkilöstön vaihtuvuus.

”Työntekijän osaaminen on yrityksen käsissä. Tälle alalle ei ole oikein valmista koulua ja me koulutamme itse työntekijämme, eli tietysti toivoisimme työntekijöiden sitten jäävänkin meille hommiin”, Doorway Finlandin toimitusjohtaja Olli Kellokoski selventää ja jatkaa, että asentajan koulutus kestää noin vuoden.

”Kun myynti kasvaa, kasvaa myös hommien määrä ja ne hommat pitää saada tehtyä aikataulussa. Pulassa ollaan, jos asentajia ei ole.”

Palvelua ja asiantuntemusta

Yrityksen johto toteutti työntekijöille kyselyn, josta ilmeni, että esimerkiksi johdon viestintään ei oltu tyytyväisiä. Tästä otettiin opiksi ja kutsuttiin porukka niin sanotusti saman pöydän ääreen ja luotiin koko henkilöstön kanssa yhteinen tulevaisuuden visio.

”Arvot ovat meidän ohjaava tekijä”, Olli Kellokoski korostaa.

Tällä hän tarkoittaa sitä, että he eivät toimi kertakauppa ja karkuun -periaatteella, vaan palvelevat loppukäyttäjiä vuosia eteenpäin.

”Emme myy vain tuotteita, myymme asiantuntijuutta ja palvelua. Tämä on nyt yhdessä työntekijöiden kanssa luotu strategia ja kun työntekijät otetaan päätöksentekoon mukaan, se sitouttaa työntekijät yritykseen”, Kellokosket tietävät.

Asentajien vaihtavuus ei ole enää niin suurta kuin ennen, yrityksen viestintä on selkiytynyt ja parantunut, keskiössä ovat tekeminen ja myytävien tuotteiden elinkaariajattelu. Näillä eväillä Doorway Finland suuntaa eteenpäin yrityksen yhä kasvaessaan ja kehittyessään vahvemmaksi.

MAINOS

Uutisvirta

15:50
Kuurojen viikolla juhlitaan verkkobileissä
14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image