Kaupallinen yhteistyö

Asiani koskee ko­ti­ta­lous­vä­hen­nys­tä

PPY 4.3.2018 6:00
Teuvo Välikangas
Teuvo Välikangas Toimitusjohtaja, KTM Tilitoimisto Y-Tili Oy

Kotitalousvähennystä pitää itse hakea. Kotitalousvähennys myönnetään palkan, palkan sivukulujen tai työkorvauksen maksuvuonna, kun niiden perusteena oleva työ on tehty.

Elokuussa 2017 tehtyä työtä koskeva kotitalousvähennys, jota koskeva lasku maksettiin syyskuussa 2017, voidaan huomioida vuoden 2017 verotuksessa.

Jos korvaus jo tehdystä työstä maksetaan eri vuonna (esimerkiksi joulukuussa tehty työ maksetaan tammikuussa), vähennyksen voi tehdä vasta maksuvuonna eli joulukuussa 2017 tehtyä, mutta tammikuussa 2018 maksettua työtä koskeva kotitalousvähennys voidaan huomioida vuoden 2018 verotuksessa.

Jos kotitalousvähennykseen oikeuttavan suorituksen maksuaikataulua järjestellään keinotekoisesti kotitalousvähennyksen saamiseksi peräkkäisinä vuosina, voidaan asiaan puuttua veron kiertämistä koskevan säännöksen nojalla (Laki verotusmenettelystä 28 §). Tällaisena järjestelynä pidetään esimerkiksi sitä, että työn suorittajan normaaleista maksuehdoista poiketaan olennaisesti siitä syystä, että kotitalousvähennykseen oikeuttavat työkustannukset saadaan jaettua eri kalenterivuosille. Tällöin verotuksessa menetellään kuin olisi käytetty oikeaa muotoa ja vähennyksen saa vain yhdeltä vuodelta.

MAINOS

Kommentoi

Ajatus sinänsä oli hyvä , valitettavasti firmat lisäsivät sen suoraan laskutushintaan ,jolloin asiakkaalle siitä ei ole todellista hyötyä.Vain firmojen kate parani ,jos vain voi ,niin kannattaa edelleen teettää "tutuilla"..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin todellakin tapahtui. Hinnat alkoivat nousta heti kotitalusvähennyksen myötä. Kannattaa aina pyytää tarjoukset ainakin viideltä firmalta ja tehdä firmoille selväksi, että aiot kilpailuttaa hankkeesi. Muuten käy niin, että maksat kahden ikkunan vaihdosta 5000 euroa. Hinnoissa on huimia eroja. Tarjouksessa kannattaa pyytää erottelemaan työn ja materiaalien osuus, jotta näkee missä kohtii on ilmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

76
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
58
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
52
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
28
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
19
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
18
Lukijan kuva: Nuoli törröttää sorsan kyljessä Lintulammella – poliisille tehty ilmoitus
17
Sirkkoja voi nyt ostaa oululaisesta REKO-lähiruokaryhmästä, kysymällä kotisirkkoja saa suoraan tilalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Tämä hallitus on itsenäisyytemme ajan oikeistolaisin hallitus. Meillä ei ole ollut koskaan lähellekään samanlaista halli... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image