Tällä osastolla voi lukea Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjä-lehden juttuja Oulun seudun yrittäjyydestä, työelämästä ja markkinoista.

Annariitta Nousiainen
040 766 9402
annariitta.nousiainen@kalevamedia.fi

Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista

PPY 8.4. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Koronakriisi työnsi Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät auttamaan ja toimimaan. Yhdistyksen iso perustehtävä on, että maakunnan yrittäjät selviävät katastrofista. ”Ensimmäisinä tulilinjoilla ovat matkailu, ravintolat, palvelut, erikoiskaupat sekä tapahtumat ja luovat alat. Toistaiseksi muut toimialat näyttäisivät selviävän paremmin”, PPY:n toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen toteaa.

Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Kokosimme tietopaketin, jonka avulla koronakriisissä kamppaileva yrittäjä saa apua ja tukea liiketoimintaansa

PPY 8.4. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Kokosimme tietopaketin siitä, mistä yrittäjä saa apua ja tukea omaan liiketoimintaansa. Suomen Yrittäjien sivustolta yrittajat.fi/korona löytyy ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjille. Lisäksi on perustettu fb-ryhmät #ostapieneltä ja #autapientä Niihin yrittäjän kannattaa liittyä. Vuokranantajat, rahoituslaitokset, Ely-keskukset ja Business Finland muun muassa tarjoavat apua koronatilanteessa. Tukea ja apua saa paikallisten yrittäjäyhdistysten perustamista puhelinringeistä, Pohjois-Pohjanmaan alueen yritysneuvojilta ja tietysti omasta järjestöstä. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien omat kattavat lakimiespalvelut ja asiantuntijat ovat yrittäjien käytettävissä. Kannattaa lähteä liikkeelle hyvissä ajoin ja olla rohkeasti yhteydessä.

Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Me selviämme tästä, mutta se vaatii yhteistyötä, ymmärrystä ja auttamista

PPY 7.4. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Tuskin kukaan osasi kuvitellakaan mitään koronaepidemian kaltaista kokonaistilannetta aiemmin. Se tuli päälle nopeasti ja tosi voimakkaasti. Viimeiset pari viikkoa on mennyt erilaisissa nettipalavereissa. Huolestuneet yrittäjät ovat lähestyneet soittamalla, sähköpostilla ja eri somekanavia pitkin aamusta iltamyöhään. Huoli on suuri. Osalla lähti yhdessä päivässä 3 kuukauden liikevaihto. Vain kulut jäivät.

Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Yrittäjät eivät elä silkasta sympatiasta, vaan tarvitsevat asiakkaita tuomaan liikevaihtoa

PPY 7.4. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Me ihmiset aloimme käyttäytyä erikoisella tavalla koronan saavuttua Suomeen. Valmiuslain mukanaan tuomien rajoitusten tarkoituksena on varmistaa, että ihmiset eivät hakeudu isoissa ryhmissä kontakteihin toistensa kanssa. Tällä estetään viruksen leviäminen holtittomasti ja terveydenhoitojärjestelmä pystyy hoitamaan kaikki hoitoa tarvitsevat epidemiahuipunkin aikana.

Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Pitääkö rakennusliikkeen maksaa asunto-osakeyhtiön saneeraustyöstä lähettämä korvausvaatimus?

PPY 12.3. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Rakennusliikkeeni on tehnyt YSE-sopimuksella linjasaneerauksen eräälle asunto-osakeyhtiölle. Asunto-osakeyhtiöllä oli rahallisia korvausvaatimuksia taloudellisessa loppuselvityksessä, mutta se ei ole ollut sen jälkeen yli vuoteen missään yhteydessä. Olen valmis antamaan asiassa periksi, mutta en viitsisi maksaa, kun eivät aktiivisesti vaadi suoritusta. Pitääkö maksaa?

Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

Kulttuuritarjonnastaan tunnetun Konst o. Delin yrittäjä Rina Hirviniemi kertoo, että pelkällä lounasmyynnillä ei pärjäisi keskikaupungilla

PPY 6.3. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Rina Hirviniemi pyörittää viidettä vuotta Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveella sijaitsevaa lounaskahvila Konst o Deliä. Paikasta on kehkeytynyt suosittu Art Goes Afterwork -tilaisuuksien pitopaikka ja kahvila, jossa voi vaikkapa rentoutua sunnuntaibrunssilla jazzia kuunnellen.

Lisää uutisia PPY

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille