koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Po­lii­sin asia­kir­ja: Kuo­le­maan joh­ta­nees­sa on­net­to­muu­des­sa näyt­te­li­jä Bald­wi­nin aseessa oli oikea luoti

Elokuvan kuvauksissa oli henkilöstön ulosmarssi aiemmin.

Santa Fe

Yhdysvaltalaislehti Santa Fe Reporterin haltuunsa saamasta poliisin asiakirjasta selviää, että kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa näyttelijä Alec Baldwinin käyttämässä aseessa oli oikea luoti.

Aiemmin samasta asiasta kertoi myös Yhdysvalloissa muun muassa elokuva-alan tekniikasta vastaavia edustava ammattiliitto IATSE, joka oli lähettänyt jäsenilleen asiasta sähköpostin.

Näyttelijä Alec Baldwin. Arkistokuva.
Näyttelijä Alec Baldwin. Arkistokuva.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Santa Fe Reporter kertoo, että elokuvan apulaisohjaaja oli ojentanut aseen lavastekärrystä Baldwininille ja kertonut sen olevan "kylmä ase". Se tarkoittaa, ettei asetta ole ladattu oikeilla patruunoilla.

Hetkeä myöhemmin Baldwin ampui kohtalokkaan laukauksen.

Elokuvan tuotannon edustaja oli aiemmin sanonut Hollywood Reporterin mukaan, että onnettomuudessa lauennut rekvisiitta-ase oli ladattu paukkupatruunoilla.

Halyna Hutchins sai surmansa Rust-elokuvan kuvauksissa, kun Baldwin ampuma luoti osui häntä rintaan. Hutchinsin lisäksi elokuvan ohjaaja Joel Souza haavoittui ampumisessa.

Elokuvan kuvauksissa ongelmia jo aiemmin

Los Angeles Timesin mukaan elokuvan kuvauksissa oli ollut aiemmin ongelmia ja vain tunteja ennen kohtalokasta onnettomuutta useampi tuotantopuolen työntekijä oli marssinut protestina pois kuvauspaikalta. Työntekijät olivat tyytymättömiä työskentelyolosuhteisiin, muun muassa pitkiin työpäiviin ja -matkoihin.

Lisäksi kolme työntekijää kertoi olleensa huolissaan, kun kuvauksissa viime lauantaina oli tapahtunut kaksi vahinkolaukausta.

– Siitä olisi pitänyt tehdä tutkinta. Ei ollut mitään turvallisuuskokousta, eikä ollut myöskään varmuutta siitä, ettei vastaavaa tapahtuisi uudelleen. Kaikki halusivat vain kiirehtiä, nimettömänä pysyvä työntekijä kertoo lehdelle.

Elokuvan kuvaaminen alkoi lokakuun alkupuolella Santa Fen kaupungin lähellä ja työntekijöille oli luvattu, että heille maksetaan hotelliasuminen Santa Fessä. Kuvaamisen alettua työntekijöille selvisi, että heidät onkin majoitettu noin 80 kilometrin päähän Albuquerqueen. Se sai työntekijät ärsyyntymään, sillä kuvauspäivät olivat 12–13 tuntia pitkiä.