Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Po­lii­si-tv: Pe­do­fii­li­si­vu liikkuu lail­li­suu­den rajalla

Sosiaalisessa mediassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittujen tietoja julkaisevat liikkuvat laillisuuden rajalla, kertoo Ylen Poliisi-tv tänään illal

Sosiaalisessa mediassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittujen tietoja julkaisevat liikkuvat laillisuuden rajalla, kertoo Ylen Poliisi-tv tänään illalla. Facebookin Ei hyssyttelyä pedofiileille -sivustolla julkaistaan tuomion saaneiden nimiä ja kuvia.

Poliisi-tv:n haastattelema rikosoikeuden professori Jussi Tapani pitää sivuston sisältöä osin kyseenalaisena. Rikosnimikkeinä kyseeseen voisivat tulla muun muassa kunnianloukkaus tai yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen.

Tietojen julkaisuun liittyy myös eettisiä kysymyksiä. Esimerkiksi sivustolla nimetyillä tekijöillä voi olla samannimisiä syyttömiä kaimoja tai tekijän nimen julkaisu voi paljastaa uhrin henkilöllisyyden.

Kaksi sivuston perustajista kertoo ohjelmassa, että ryhmä pyrkii informoimaan ja suojelemaan kansalaisia. STT tavoitti Facebookin kautta Mikko Parantaisen, joka kertoo olevansa yksi perustajista.

- Nimeämme ihmisiä tuolla sivulla, kun saamme jutusta tuomion oikeudesta tai juttu on ollut lehdessä nimen kera, hän sanoo STT:lle.