Poliisi py­säyt­ti nuoren kaa­ha­rin Poh­jan­tiel­lä ja moot­to­ri­kelk­kai­li­jan Yli­kii­min­gis­sä – Iissä ta­ka­va­ri­koi­tiin iso lasti nuuskaa

Oulun poliisi pysäytti sunnuntaina 17-vuotiaan kuljettajan, joka kaahasi Pohjantiellä usean kymmenen kilometrin matkan. Ajoneuvon keskinopeudeksi mitattiin kovimmillaan 174 kilometriä tunnissa. Kuljettaja pysäytettiin Haukiputaan kohdalla. Hänet määrättiin ajokieltoon törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen vuoksi. Nuori kuski oli saanut ajokortin ikäpoikkeusluvalla.

Ylikiimingin keskustassa poliisipartio pysäytti puolestaan nuoren moottorikelkkailijan, joka oli ajanut taajamassa kevyen liikenteen väylää pitkin. Kelkkailija määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, koska hän ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä ja vaaransi muita tiellä liikkuvia.

Viikonlopun aikaan Oulun poliisin alueella jäi kiinni useita rattijuoppoja. Sunnuntaina iltapäivällä Iissä pysäytettiin juopunut kuljettaja, jonka ajoneuvon kyydistä löytyi 32,5 kiloa liikaa nuuskaa. Se oli hankittu Ruotsista. Suuren määrän vuoksi poliisi takavarikoi nuuskan ja siirsi tapauksen Tullin tutkintaan. Rikosnimikkeinä ovat salakuljetus ja veropetos.

Törkeän rattijuopumuksen lukemat puhaltaneita kuljettajia otettiin kiinni muun muassa Oulaisissa, Haukiputaalla ja Martinniemessä. Heidät kaikki määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.