Haukipudas jatkaa itsenäisenä

Kuntaliitos 9.3.2009 19:36 | Päivitetty 9.3.2009 21:49
Kari Sankala, STT
Haukiputaan kunnanvaltuusto päätti kolmituntisen keskustelun jälkeen jatkaa itsenäisenä kuntana. Päätös syntyi äänin 23-20.

"Haukiputaan kunnalla on erinomainen sijainti ja hyvä ikärakenne. Sillä on mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa", selvitti kunnanjohtaja Jarmo Ronkainen.

Tilanne Haukiputaalla oli jo ennakkoon äärimmäisen tasainen liitoksen kannattajien ja itsenäisen Haukiputaan kannattajien kesken.

Sen sijaan Yli-Iin valtuusto päätti aiemmin illalla yksimielisesti, että Yli-Ii liittyy Oulun kaupunkiin, jos Oulu tekee vastaavan päätöksen ensi maanantaina. Yli-Iin kunnanvaltuuston kokous kesti kuntaliitoksen osalta vain 18 minuuttia.

"Alueemme palvelut turvataan parhaiten siten, että olemme osa isompaa kokonaisuutta. Työssäkäynti- ja asioimissuuntamme on Oulu. Kuntakeskusten väli on vain 48 kilometriä", perustelee Yli-Iin kunnanjohtaja Rauni Nokela.

Oulun kaupunginhallituskin oli maanantaina koolla, mutta kaikki kuntaliitoksiin liittyvät asiat jätettiin kaupunginhallituksessa pöydälle ensi maanantaihin. Oulun kaupunki ottaa tuolloin kantaa ensin aamulla kaupunginhallituksessa ja illalla kaupunginvaltuustossa, miten Oulu suhtautuu meneillään oleviin kuntaliitos- ja kuntien yhteistyövirityksiin.

Lue lisää tiistain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Kulostaa olevan Iiläisiä tai ex-Iiläisiä kommentoimassa Yli-Iin ja Haukiputaan liitosasiaa, tarkoitan tullista tulleita Oululaisia, Pysykööt he omissa ongelmissa ja liittyköön Kemiin. Yli-Iin järkevä päätös ja hyötyä myös Oululle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen erittäin pahoillani Haukiputaan päätöksestä. Odotin veroäyrin laskevan ja talon arvon nousevan plus muut rahanarvoiset edut. Omalta kannaltani palvelut olivat jo nyt Oulussa, että sen suhteen muutosta ei olisi syntynyt. Nämä kuntaratkaisut pitäisi säätää lailla, niin ei pääsisi sukulaisuussuhteet tai puolueitten valtasuhteet sotkemaan päätöksiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eköhän Haukiputaalla ole yhtä viisaita johtajia,kuin Oulussakin jota osaavat johtaa Kapitalistista yritystä.Kyllä näillä liitoksilla on huono tulevaisuus edessä.Otetaanpa huomioon esimerkiksi EU. Ei sieltä heru Suomalaisille kuin maksuja.Kyllä vanha sananlasku vielä pätee.Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ronkaisen Jarmolle, kaikki ok, ymmärrän hyvinkin, että kenen leipää syöt sen laulua laulat.... Tämä tosiasia on nähty aikaisemminkin, esimerkki: Nykyinen Rovaniemen kaupunginjohtaja oli hyvin vastahakoinen maalaiskunnan ja kaupungin kuntaliitokselle olessaan maalaiskunnan kunnanjohtaja, mutta kun hänet nimitettiin Rovaniemen kaupunginjohtajaksi, niin mieli muuttui yhdessä yössä ja maalaiskunta liitettiin kaupunkiin pikavauhtia. Ottakaa oppia tästä Oululaiset!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin siinä kävi taas. Kunnan päättäjät ryssivät viime hetkellä kaiken. Haukipudas on aina jälessä kehitystä. Haukiputaalla on hemmetin kateellista porukkaa ja kunnanvantuustossa liikaa maanomistajia. Toivotaan, että kunta kehitittyy....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa jaa, herrat päättivät pitää virkansa kun eivät liittäneet H-pudasta Ouluun. Sitten vaan veroprosenttia nostamaan että saadaan pidettyä päämme pinnalla. Taidan muuttaa takas rajan yli, ja viedä vähäiset äyrini naapuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli-Iin menot ei vaikuta Oulun veroäyriin yhtään mitään. Kunta ei edes ole kovin huonossa kunnossa. Sopii mainiosti osaksi Oulua. Tiedä vaikka muutaman kymmenen vuoden päästä tonttimaallekin olisi tarvetta. Aluekeskuksen paikka. Haukipudas on iso ja velkainen. Jos se joskus liittyy Ouluun niin valtiolta pitäisi saada paljon apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On Oulunkin palvelissa kehittämistä, mutta köyhissä naapurikunnissa niitä ei ole juuri nimeksikään. Naapurikuntiahan johtavatkin kepulaiset enmistöllään ja tässä on tulos. Me oululaiset kyllä pärjäämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa demokratian voittaa, se on paras tapa hallita! Turha morkata ketään loisiksi ja elätettäväksi, se on demokratian aikakautena tosi rumaa puhetta toisista ihmisistä. kaikkia puolueita tarvitaan, eikä ketään saa puoluepolitiikan perusteella iljettävästi haukkua. fFksu ja sivistynyt ihminen ei päästele suustaan sopimattomia huomautuksia. Näyttäkää lasille ja nuorille sydämensivistynyttä mallia elämisestä ja yhteispelistä, älkääkä mollatko syyttömästi ketään! Jos kirjoituksenne ja puheenne on asiallista ja kunnioittavaa kritiikkikin ja toisinajattelevat aatteetkin tietenkin sallittakoon. Pyydän, olkaa fiksuja kielenkäänteissä, ettei ketään paneteltaisi puolueena, eikä syrjässäasuvana! Hyvät päivän jatkot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtävätköhän kaikki , että esim. Yli-Iin mukana tuleva maapohja ei ole kunnan maata vaan yksityisten ihmisten maata? Oulu ei saa mitään lisä-arvoa siitä vaikka sen hallinnoimien rajojen sisällä olisi koko Eurooppa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo Ylikiiminki nyt aluksi riittäisi, en ottaisi Yli-Iitä riesaksi Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungin virkamiesten kasvotonta byrokratiaa vastaan yksityisellä ihmisellä ei ole mitään keinoja taistella vastaan. Virkamiehet ja liikelaitokset kyllä taistelevat veronmaksajien rahoilla hamaan loppuun asti ja yksityinen ihminen jää koko koneiston alle, jos haluaa ajaa asiaansa. Virkamiesten kyvykkyyttä kuvaa Kajaaninkadulla keskellä ajorataa Ison- ja Uudenkadun välillä oleva kuoppa, jolle ei ole ainakaan 9 vuoteen tehty yhtään mitään. Keskustaa kehitetään ja muut alueet jäävätkin sitten heitteille. Isojen lumisateiden jälkeenkin kadut olivat taas kuin pottupeltoja, kun kaupunki ei tehnyt mitä pitäisi. Siinä sitten hamutaan vielä lisää katuja ja teitä naapurikunnista. Asiat tulevat hoidetuksi parhaiten nykyisellä kuntarakenteella. Yli-Iin kylät ja Martinniemet ovat tosi kaukana kaupungintalolta eikä kaupungin herroja sellaiset todellisuudessa kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kylläpä oli pettymys kun HAUKIPUDAS EI LIITTYNYT OULUUN,turhaan tässä odotteli parempia palveluja ja edullista julkista linja-auto maksua.nykyisin ei tule juuri Haukiputaalla kirkolla käytyä Kiviniemen suunnasta.ja verot senkun nousee jatkossa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkitalo/luolaYli-Iihin, sieltä sitten Citybussilla keskustaan.Japanista asti tulee lentokoneittain turisteja kahtoon. Kyllä Haukiputtaalaisia ottaa nyt pattiin, ko hoksaavat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, eipa saada sitten katuvaloja Haukiputaalle. Sita oisin vahan toivonu tuolta kuntaliitokselta Oulun kanssa, kun ei koyhalla kunnalla niita ole varaa omasta pussista rakentaa. Samaten lasten paivahoitoryhmat / hoitajat per ryhma ovat asetusten toiselta puolelta. En tajua mita hyotya tai hienoutta tuossa kunnan itsenaisyydessa on verrattuna kaytannon asioitten hoitamiseen, mutta ei ne kaytannon asiat tai kuntalaisten hyvinvointi tunnu olevan paattajilla ihan lahimpia vaikuttajia. Olisi ollut hienompaa olla hyvinvoiva haukiputaalainen Oulun kaupungissa, kuin pahoinvoiva haukiputaalainen eripuraisessa ja vailla nakemysta tai toimintaperusteita olevassa paperilla itsenaisessa kunnassa. Ei liene paattajilla itsetunto ja sivistys silla tasolla, etta voisivat ryhtya ajattelemaan kuntalaistenkin parasta. Muutoin tosi hieno paikka ja kunta asua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiiminki ei tule pysymään itsenäisenä se on varma asia ja vielä varmenpi on että Haukipudas liittyy myös osaksi Oulun kaupunkia. Ne oikeat neuvotttelut eivät nääs ole vielä alkaneet. Sosiaali- ja terveveyspalveluja kyseiset kunnat eivät itsenäisinä pysty tuottamaan joten Oulu osaa ne nyt hyvin hinnoitella, tietyst ne palveluthan voi vaihtoehtoisesti hankkia vaikkapa Kemistä, heh heh....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä nyt hau päättäjät tekivät oikein.oululla ei ole paikkoja meille eikä varmasti olo paranisi kun oulu alkaa kuristaa palveluja sivukyliltä kuten haukipudas. hyvä ne 23 jotka tajusivat tämän .junnu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menen heti huomenna avaan pankkiin "eläkesäästötilin" ja talletan sinne palkastani täst'edes kaiken mitä hyödyn Haukiputaan edullisemmasta veroäyristä Ouluun verrattuna. No jos sitä rahaa ei satu kertymään edes silmälaseihin, niin kyllähän varakas kunta pitää 15 vuoden kuluttua ilomielin huolen omista eläkeläisistään. Kuinka yllättävää on ollut kuulla miten hyvin Haukiputaalla ovat kaikki asiat, yhteistyö toimii ja budjettikin oli reilusti ylijäämäinen (kunhan ei muuttuisi ennakkotiedoista, mikä ei olisi tässä tilanteessa mitenkään ennenkuulumatonta). Mikä sitten jarruttaa päättäjät ja luottamushenkilöt? Missä avoimuus ja tasapuolisuus? Missä työpaikat? Miksi lomautuksia kunnan työntekijöillä? Missä toimiva perusterveydenhuolto kaikkialla kunnan alueella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, eipä tartte putaalaisten tulla koputtelemaan Oulun ovelle moneen vuoteen. Jos talous menee päin hongikkoa, niin joutuvat itse leikkauksensa tekemään. Kunnanjohtaja Ronkainen on luvannut, että talous on hyvällä mallilla. Sen kun näkis! Kun eivät onnistuneet siinä hyvinä talouskasvun vuosina, miten se onnistuisi taantumassa. Taitaa olla aikamoinen fakiiri tuo Ronkainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image