Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­jois-Suo­men vi­ran­omai­set huo­les­tui­vat Oulun tie­lii­ken­ne­kes­kuk­sen toi­min­nan lo­pet­ta­mi­ses­ta – haas­ta­vin osuus on Poh­jan­tie

Pohjois-Suomen viranomaiset ovat syvästi huolestuneita siitä, että Fintraffic Tie lopettaa tieliikennekeskustoiminnan Oulussa ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Pohjois-Suomen viranomaiset ovat syvästi huolestuneita siitä, että Fintraffic Tie lopettaa tieliikennekeskustoiminnan Oulussa ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Päällimmäisinä huolenaiheina viranomaisilla on Oulun seudun liikenteenhallinnan pitkäjänteisen yhteistyön jatkuvuuteen, pohjoisten alueiden paikallistuntemukseen ja pohjoisten olosuhteiden ymmärrykseen liittyvät näkökulmat.

Oulun tieliikennekeskuksen toimialueena on ollut maantieteellisesti puoli Suomea: Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnat. Toiminta edellyttää vankkaa paikallistuntemusta koko pohjoisesta Suomesta sekä laajaa ymmärrystä jopa arktisista sää- ja keliolosuhteista.

Jatkossa Tampereen, Helsingin tai Turun tieliikennekeskusten on tarkoitus vastata oman toiminta-alueensa ohella myös koko pohjoisen Suomen maanteiden liikenteenohjauksesta, liikenteelle tiedottamisesta ja tiestön kunnossapidon tukipalveluista.

Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella toimivat viranomaiset haluavat tuoda esille huolensa muutoksen mahdollisista vaikutuksista tieliikenteen turvallisuuteen ja toimivuuteen Pohjois-Suomessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.