Mikko Manner esittää Kalevan Ur­hei­lu­podcas­tis­sa näkemyksensä Jesse Puljujärven uran jatkosta: "Kärppien ykkösketju olisi hänelle oikea paikka jatkaa kehittymistä"

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner käy Kalevan Urheilupodcastissa läpi myös valmentajataipaleensa alkuvuosia. Sportin antamien potkujen jälkimainingeissa ura lähti kunnolla lentoon. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kaleva Podcast 18.3.2020 20:16
Kimmo Siira

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner analysoi Kalevan Urheilupodcastin tuoreessa jaksossa joukkueensa liigakauden ja palaa myös tunnelmiin sen jälkeen, kun koronaviruksen leviäminen pakotti päättämään pelit jo ennen runkosarjan loppua.

Ennen kauden alkua yksi Mannerin tehtävistä oli auttaa Pohjois-Amerikasta palannutta Jesse Puljujärveä löytämään peli-ilonsa.

Lopputulos oli Mannerille ja koko kärppäyhteisölle kenties parempi kuin kukaan uskalsi toivoa.

– Hän pelasi lähes täydellisen kauden. On paljon ihmisiä, jotka ovat kertoneet, mitä hänen pitäisi tehdä ja millainen hänen pitäisi olla. Jesse teki täysin oikean ratkaisun, kun hän päätti palata tuttuun seuraan – ja sai Kärpistä vastapainoksi ison roolin, Manner muistuttaa.

– Väitän, että hän on koko Liigan suosituin yksittäinen pelaaja.

Manner kertoo myös oman näkemyksensä Puljujärven uran jatkonäkymistä.

– Tämä kausi palautti hänelle varmasti peli-ilon, itseluottamuksen ja fiiliksen siitä, että hän on tärkeä. Seuraavat stepit ovat yksityiskohtien ja taitojen kehittämistä, jotta hän saa henkistä, taktista ja teknistä kivijalkaa vahvistettua, Manner tiivistää.

– Jos saisin päättää, hän pelaisi ensi vuonna vielä Kärppien ykkösketjussa. Mielestäni se olisi hänelle oikea paikka jatkaa kehittymistä.

NHL:ssä Edmonton Oilers omistaa edelleen Puljujärven pelaajaoikeudet, mutta 21-vuotias hyökkääjä on ilmoittanut, ettei paluu Oilersiin ole vaihtoehto.

Potkut yksi käänteentekevä hetki

Mannerin mukaan varmistunut runkosarjan voitto on kärppäyhteisölle iso asia, mutta päävalmentaja muistutti seuransa merkityksestä kärppähenkisten ihmisten yhteisöllisyyden vahvistajana.

– Kun elämä normalisoituu ja on jääkiekon aika, meillä on etuoikeus tuoda iloa ja energiaa ympäri Pohjois-Suomen – ja teemme sitä ensi syksynä paremmin kuin koskaan, Manner lupaa.

Lähes tunnin mittaisen podcastin toisessa osassa käy Manner käy läpi aikaansa Oulussa ja palaa myös valmentajauransa alkuvuosiin Vaasassa. Vuonna 2007 hän sai potkut Mestis-seura Sportin päävalmentajan paikalta.

– Epäonnistumisen hetkellä testattiin intohimoani. Potkujen jälkeen minun piti pohtia, tykkäänkö jääkiekosta vai olenko tykännyt vain siitä, että saan olla esillä, kun on tullut menestystä.

Kuuntele tuorein Kalevan Urheilupodcast alta.

 

MAINOS

Kommentoi

puljun kannattais siirtyä hifkiin koska siellä pelataan jääkiekonsäännöillä ja kärpät pelaa ringette jääkiekkoa missä eivät osaa ottaa oikein taklauksia vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SM-liigassa eli mailallahakkaamis- ja päähäntaklausliigassa pelaaminen on terveenä pysymisen ja uran jatkumisen kannalta valitettavan riskialtista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiga julisti tänään odotetusti Kärpät runkosarjan voittajaksi. Saa pystin ja voittajan rahapalkinnon👍🏼

Tappara tipahti Lukon taakse kolmanneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

montas voittoo kärpät otti tällä kaudella tapparasta taitaa olla puhdas 0 kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onko pisteitä enempi kuin kärpillä. Jos osaat laskee ton sun laskus niin tää on jo vaikeempi. Eli et tainnut osata

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei millään voi nähdä muuta vaihtoehtoa Puljulla kuin saada jatkaa isossa vastuullisessa roolissa valmennuksessa joka haluaa kehittää pelaajaa.

Rahaa varmasti tarjolla yhdeksi vuodeksi muualla enemmän, mutta jos kehitys jatkuu samalla uralla, vuoden kuluttua NHLn leveä leipä odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Pulju tekee vuoden sopimuksen Kärppien kanssa, kehitys ollut tällä kaudella huikeaa, viime kesä meni leikkauksen jälkeen taklaus ja luistelukiellossa, mutta nyt saa harjoitella koko kesän hyvässä valmennuksessa ja pelata kannustavassa ja reilussa joukkueessa Kärpissä jossa nähdään SM liigan kaikkien aikojen yksi parhaista pelaajista!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
112
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
20
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
16
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image