Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

"Pieni har­mi­tus jäi" – Matti Matts­son ylsi rin­ta­uin­nin EM-ho­peal­le, en­sim­mäi­nen miesten la­ji­mi­ta­li sitten vuoden 1931

Rooma/Helsinki
Matti Mattssonin palkintokaappi täydentyy nyt EM-hopealla.
Matti Mattssonin palkintokaappi täydentyy nyt EM-hopealla.
Kuva: EPA

Matti Mattsson on uinut hopeaa miesten 200 metrin rintauinnissa pitkän matkan EM-kisoissa Roomassa. Mattssonin hopea-aika oli 2.09,40, jolla hän hävisi kultamitalisi, Britannian James Wilbylle 44 sadasosaa.

Mattsson on nyt napannut mitalin sekä EM-, MM- että olympiatasolla ja kuuluu tässä 28 suomalaisen valiourheilijan joukkoon.

– Äärimmäisen hienolta tuntuu, ja tyytyväinen pitää olla, vaikka pieni harmitus jäikin. Kultaa lähdettiin hakemaan, porilainen kuvaili STT:lle.

Kesäkuussa Mattsson jäi matkan MM-finaalin kahdeksanneksi, ja silloin etenkin jälkimmäinen satanen oli tahmea. Tällä kertaa uinti kulki Mattssonin mukaan paremmin aina viimeiselle 15 metrille asti, jolloin Wilby liukui ohi.

– Vikat 15 metriä alkoi sakkaamaan, mutta veto pysyi jotenkuten pitkänä. Kaikkeni jätin altaaseen, ja tämä oli tämän päivän kunto.

Suomi on nyt päässyt EM-mitalitaulukkoon peräkkäisissä kisoissa, kun kaksi vuotta sitten Budapestissa Ari-Pekka Liukkonen otti kultaa miesten 50 metrin vapaauinnissa ja Ida Hulkko hopeaa naisten 50 metrin rintauinnissa.

Rintauinnissa suomalaismies oli saavuttanut edellisen EM-mitalin vuonna 1931, kun Toivo Reingoldt kauhoi Pariisissa ykköseksi niin ikään 200 metrillä.