Peto

Vilunväreitä Pikku Kakkosen ääressä

Peto 19.9.2008 0:00
Hanna Kuonanoja
Pienet, pulleat sormet olivat jo ehtineet tarttua jääkaapin ovenkahvaan, kun olohuoneesta kuului kiihkeä huuto: "Hei, se tulee nyt!"

Paluu olohuoneeseen ja television ääreen tapahtui yhdellä jättimäisellä loikalla. Silmät nauliutuivat ruutuun. Suu jäi auki. Eikä useamman pikkulapsen katraan ole todettu pysyvän paria minuuttia liikkumatta ja ääntelemättä paikallaan milloinkaan muulloin.

Varokaa heikkoa jäätä, Pikku Kakkosen jäävaroitus, on legenda jo esitettäessä. Se on pyörinyt televisiossa vuodesta 1986 asti ja jakanut katsojakuntansa aina tiukasti kahtia: toiset rakastavat, toiset kammoavat. Mutta kaikki katsovat.

Animaation juoni - nalle tipahtaa avantoon ja pulikoi siellä hetken ennen pelastumistaan - ei nyt ehkä ole kaikkein raa´immasta päästä. Äänimaailmassa on kumminkin jotain vinksahtanutta ja uhkaavaa. Nettifoorumeilta voi lukea, kuinka moni on halunnut pienenä hypätä sohvan taakse turvaan.

Muistojaan voi verestää katselemalla pätkää Ylen Elävässä arkistossa. Jonkin verran särmää on leikannut ääniraidan uusiminen, mutta kyllä se lopun "varokaa heikkoa jäätä" -mörinä yhä vilunväreitä aiheuttaa.

www.kaleva.fi/1111

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image