Peto

Nykyajan kapinallinen

Nuori kapinallinen on arvokonservatiivi. Olli Immosella ei ole lävistyksiä, ja kitaransoittokin on vaihtunut bloginpitoon. Pelottavaa.
Peto 19.12.2008 0:00
Jukka Turunen
Vähän aikaa sitten perussuomalainen poliitikko herätti mielikuvan katkerasta karvareuhkapäisestä lautamiehestä, joka kokouksen jälkeen körötteli pappatunturillaan Teboilille imeskelemään mustaa kahvia sokeripalan läpi.

Noihin aikoihin radikaalinuorisoa edustivat vihreät. Kaukaisilla avohakkuutyömailla jouduttiin odottelemaan vallesmannia, jotta metsäkoneeseen itsensä kahlinnut villapuserojengi saatiin irrotetuksi ja hätistettyä takaisin Helsingin-tien varteen.

Risuparrat ovat nyt harmaantuneet ja anorakit vaihtuneet jakkupukuihin. Oulun uudessa kaupunginvaltuustossa vihreiden keski-iäksi saadaan 49 vuotta. Iäkkäimmät heistä ovat syntyneet jo ennen Suomen talvisotaa. Enkä tarkoita tällä nuoren M. A. Nummisen johtamaa underground-yhtyettä.

Nuorin valtuustoryhmä on keskimäärin kolmikymppisillä perussuomalaisilla. Ryhmän juniorilla 22-vuotiaalla Olli Immosella ikä ei näy hiustyylissä, mutta puheessa se kuuluu:

"On jollain tavalla jo kapinallista puolustaa isänmaataan. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä, hallitsematonta maahanmuuttoa ja ongelmallista monikulttuurisuuskehitystä", pehmeä-ääninen Immonen täräyttää aluksi.

Miten noita asioita voi hoitaa kaupunginvaltuustossa?

"Esimerkiksi siten, ettei verorahoja kohdenneta monikulttuurisuushankkeisiin. Ne eivät millään tavalla edistä maahanmuuttajien integroitumista."

Immonen kävi 180 euroa maksaneen vaalikampanjansa lähinnä netissä ja nappasi 252 ääntä kaupungissa, jossa on asunut vasta kaksi vuotta. Hän arvelee saaneensa äänet nuorten lisäksi myös korkeammin koulutetulta väeltä.

"Moni aiemmin kokoomusta äänestänyt kertoi äänestäneensä minua. Isänmaallisuus alkaa olla kokoomuksessa jo kirosana, kun kaikki pyörii EU:n liittovaltiokehityksen edistämisen ympärillä."

Immosen ehdottama kahvila alkaa tuntua liian vetoisalta, joten siirrymme vastapäiseen pubiin, jossa on mukavan tunkkaista. Immonen tilaa pullon mietoa tshekkiolutta, vaikka samalla rahalla saisi ison tuopin aata.

Pelottaako työskentely isovanhempiesi ikäisten seniorien kanssa? Osaatko tiukan paikan tullen antaa elvytystä tai vaihtaa kroonikkovaipan?

"Ei pelota. Olen käynyt ensiapukurssin. Perussuomalaisten ryhmä tulee antamaan poliittista tekohengitystä, jotta henki saadaan vanhoissakin puolueissa kulkemaan."

Yllättäen pöytäämme horjahtaa mies, joka paljastuu oululaiseksi vasemmistovaltuutetuksi. Immonen päättää esittäytyä. Vanhempi ryhtyy muistelemaan, kuinka helposti muut puolueet löysivät konsensuksen perussuomalaisten pitämiseksi poissa lautakuntapaikoilta. Immonen saa kuitenkin tunnustusta hyvätapaisuudestaan, vaikka onkin "rasisti- ja populistipuolueesta".

Immonen yrittää puolustautua kertomalla vastustavansa ainoastaan avoimien ovien maahanmuuttopolitiikkaa. Vanhempi ei kuitenkaan lämpene keskustelulle, vaan tyytyy murahtamaan olevansa suvaitsevainen. Miehen poistuttua kysäisen huvittuneen näköiseltä Immoselta, sattuuko tällaista useinkin.

"Olen kyllä huomannut vanhojen puolueiden asenteet. Ennakkoluulot eivät luo pohjaa rakentavalle yhteistyölle. Aina kun yrittää keskustella maahanmuuton ongelmista, se aiheuttaa saman primitiivireaktion."

No, nyt saa puhua. Mikä mättää?

"En puhu monikulttuurisuuden ongelmista siksi, että nykyinen tilanne olisi kestämätön, vaan siksi, ettei siitä tulisi kestämätöntä. Miten Suomi voi onnistua integroimaan maahanmuuttajat, kun kaikki muut Euroopan maat ovat siinä epäonnistuneet? Kaikki muut maat sulkevat rajojaan, kun Suomi on avaamassa niitä lisää."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image