Peto

Nörtti, turvallinen miesvalinta

Pian tällä paikalla risteilee viisi kilometriä kaapelia ja satoja verkkopelaajia. Tapio Haapala on paikalla silloinkin. KUVA: Maikkola Tapio
Peto 6.6.2008 0:00
Hanna Kuonanoja
"Verkkopelitapahtuma Vectorama järjestetään Oulun Teatrialla 12.-15. kesäkuuta. Tapio Haapala tapahtuman järjestävästä Vector -- Suomen verkkopeliyhdistys ry:stä on ollut mukana alusta asti, nyt yhdeksättä kertaa."

Tietokonepeleistä tulee mieleen huoneeseensa linnoittautunut nörtti. Miten olette ruvenneet näin sosiaalisiksi, Tapio Haapala?

Siinäpä se onkin, kun loppupeleissä käy melko tylsäksi istua yksin huoneessa. Tämä muoto on oikeastaan yksi niistä harvoista, missä voi tehdä sitä mitä haluaa - eli istua tietokoneella - mutta yhdessä kavereiden kanssa.

Saako teitä muuten kutsua nörteiksi?

Joku tykkää, että se on loukkaus, mutta minusta se on normaali termi, joka ilmaisee asian parhaiten. Itsekin sanon itseäni nörtiksi. Joskus se yhdistetään nyhväkkeeseen, mutta minun mielestäni nörtti on vain aktiivinen tietokoneharrastaja.

Noin 400 pelaajan tapahtuma vaatii varmaan hillitöntä säätämistä?

Joo. Tekninen rakentelu alkaa vasta tapahtumaviikolla, mutta tämänkin vuoden tapahtumaa on järjestetty jo yli kuusi kuukautta.

Olet päävastuussa organisoinnista. Mikä menee todennäköisimmin pieleen?

Todennäköisintä on varmaan se, että jokin asia unohtuu kaikessa kiireessä - varsinaisella tapahtumaviikolla voi olla onnellinen, jos saa nukkua kymmenen tuntia viikon aikana. Tai sitten joku laitetoimittaja ilmoittaa, ettei toimitus onnistukaan. Mutta kaikki on mennyt ennenkin hyvin.

Montako sataa metriä johtoja ja kaapeleita lattialla mahtaa tapahtuman aikana risteillä?

Juuri laskettiin, riittääkö kaapelivarastomme. Meillä on tällä hetkellä noin kaksi kilometriä verkkokaapelia ja vähintään saman verran sähkökaapelia, ja verkkokaapelia joudutaan todennäköisesti ostamaan puoli kilometriä lisää.


Ruokalistallanne on aina colaa ja einespitsaa. Miksi?

Se on joku yhteinen mieltymys. Järjestäjille rupeaa vanhuus iskemään siinä mielessä, että mieluummin söisi kinkkukiusausta. Mutta lanittajat tykkäävät syödä pitsaa.

Nettisivuillanne on paljon kohtia, joissa varoitetaan tekemästä sitä ja tätä. Mitä kunnon tunari voisi omalla konepaikallaan saada aikaan?

Pöydän kaataminen on varmaan kallein paukku, minkä voi tehdä. Siinä on oma ja naapurin tietokone, ja hyvällä tuurilla kaapeleiden matkassa voisi vielä kiskaista seuraavankin pöydän kumoon.

Entä jos konepaikalleen kytkisi sinne kuulumattomia koneita?

Sillä voisi saada aikaan alueellisen sähkökatkon eli sähköt poikki noin kymmeneltä tietokoneelta. Isompaan alueeseen se ei vaikuta.

Eli jos Limingantullin alueella rupeavat rakennuksista sammumaan sähköt, teitä ei kannata syyttää?

Ei. Todennäköisesti meitä harmittaa kaikkein eniten siinä vaiheessa. Kun kysyit, mikä olisi pahinta, mikä voisi mennä pieleen, niin ehkä se olisi iso sähkökatkos.

Laitteiden virittelijöitä varmaan piisaa. Mikä on ollut kummallisin viritys, mitä tapahtumassa on nähty?

Eipä tule mieleen sellaista. Vesijäähdytyskin on melko vakiokauraa nykyisin. Eli tietokoneessa on vesikierto, joka jäähdyttää eniten kuumuvat osat, ja iso syyläri, jonka läpi puhalletaan ilmaa, jotta saadaan siirrettyä lämpö ulos koneesta.

Paikan päältä löytyy nukkuma-aluekin. Nukkuuko siellä muka joku?

Kyllä nukkuu. Ne, jotka ovat ensimmäistä kertaa mukana, sissittävät eniten. Ensimmäisen kerran jälkeen he ymmärtävät, että kun nukkuu 2-4 tuntia yössä, on paljon mukavampaa.

Miessukupuoli on tapahtumassa reiluna enemmistönä. Kannattaako nuorten naisten hankkiutua paikan päälle tarjontaa katsastamaan?

No, sitä tarjontaa siellä ainakin on. Ja onhan siellä aktiviteettiakin, tanssipelejä esimerkiksi, ja monet nuoret naiset tykkäävät pelata konsoleilla. Joten kannattaa ehdottomasti - oli se motivaatio pelit tai miehet, niin tarjontaa löytyy. Sitä paitsi nörtti on aika turvallinen vaihtoehto mieheksi.

Ai jaa, haluatko perustella jotenkin?

Nörtit tietävät aika paljon asioita, eikä elämäntyyli usein ole kauhean rappiollinen. Tai no, miten sen nyt luokittelee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
180
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image