Peto

Leffatähti ja abiturientti

Pihla MaalismaaMikä: Näyttelijä, Kallion lukion abiturientti. Näyttelee Q-teatterin nuorten ryhmässä.Syntynyt: vuonna 1991.Asuu: HelsingissäLempiohjaaja: Dome Karukoski.Lempiyhtye: Scandinavian Music Group.Lempiruoka: intialainen
Peto 12.3.2010 0:00
Tero Vainio

Pihla Maalismaa hoitaa kirjoitukset kameran edessä.

Tuija Lehtisen samannimiseen romaaniin perustuva Roskisprinssi on lastenelokuvistaan tunnetun Raimo O Niemen (Poika ja ilves) paluu nuorisoelokuvan lajityyppiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Oululaisen Periferia Productionsin tuottaman filmin kuvaukset käynnistyvät ensi viikolla Joensuussa, ja ensi-iltaa on kaavailtu kesäksi 2011.

Kyseessä on tarina kultalusikka suussa syntyneestä helsinkiläisnuorukaisesta Jedistä, joka hypättyään junaan löytää itsensä Joensuusta roskakuskin apumiehenä. Kipinää Jedin elämään tuo särmikäs Lulu-tyttö.

Roskisprinssin nuoret pääosanesittäjät poimittiin koekuvauksin 400 kokelaan joukosta. Naispääosaan eli Lulun rooliin valittiin vuonna 1991 syntynyt Pihla Maalismaa, joka on innoissaan mahdollisuudesta hypätä ensimmäistä kertaa merkittävään elokuvarooliin.

Tie koekuvauksiin järjestyi Suomen suurimman casting-toimiston Roolituspalvelun rekisteristä, josta löytyy niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. "Omapäinen, suorapuheinen rooli", Maalismaa kuvailee Lulua. "Lululla on provosoiva vaihe elämässä päällä, mutta pinnan alla hän on herkkä tyttö."

Nuoruuden kautta Maalismaa ammentaa Luluun omasta persoonastaan, ja voimakastahtoisessa roolissa on houkuttelevuutensa."Lulu ei hirveästi välitä, mitä toiset ajattelevat hänestä. Siitä voisi ottaa oppia omaankin elämään."

Nuoresta iästään huolimatta helsinkiläinen Maalismaa ei ole näyttelemisen alalla mikään noviisi.

"Esiinnyin jo pienenä tyttönä Kansallisteatterin lavalla, ja teatteriharrastus lähti sitä kautta käyntiin."

Hänen linkkinsä teatterimaailmaan on isä, niin ikään Kansallisen lavoilta ja muun muassa tv:n Raid-sarjasta ja vastikään uudelleennähdystä Katsastuksesta tuttu Markku Maalismaa. Kuten näyttelijäperheissä usein, vanhemman ammatti on vaikuttanut jälkeläisen kiinnostuksen kohteisiin.

"Olen nähnyt pienestä asti paljon teatteria ja saanut siihen innostuksen. Toisaalta isän kautta on tullut huomaamaan, että näytteleminen on ammatti siinä missä muutkin", Pihla Maalismaa valottaa.

Isä ei ole myöskään erityisemmin patistellut tytärtään alalle, vaan lähinnä kehottanut tätä pysymään omana itsenään.

Pihla Maalismaa näyttelee Q-teatterin nuorten ryhmässä, ja hänen tähän saakka suurin teatteriprojektinsa on ollut Reko Lundánin ohjaamassa Kissa kuumalla katolla -näytelmässä vuosina 2000-2001. Kameraakaan Maalismaa ei pelkää, sillä sen edessä olo on tullut jo tutuksi hänen toimittuaan lasten asiaohjelma Uutisjutun juontajana. Tulevaisuudessa teatteri- ja elokuva-ala kiinnostavat, jos ei näyttelijänä niin sitten jossain muussa ominaisuudessa.

Oman jännityksensä Roskisprinssin kuvauksiin tuo se, että Maalismaa suorittaa samalla ylioppilaskirjoituksiaan. Neito on kuitenkin optimistinen sen suhteen, että aikataulut saadaan järjestymään.

"Englannin ja ruotsin suoritan Joensuusta käsin. Eiköhän se hyvin suju, kielet kuitenkin vaativat kokonaisuudessaan pitkäjännitteistä otetta."

Joensuu ei ole nuorelle näyttelijälle ennestään kovin tuttu, eivätkä myöskään elokuvan aikuisnäyttelijät Kristiina Elstelä ja Heikki Silvennoinen.

"Tulemme varmaan hyvin tutuiksi, elokuvantekohan on paljolti yhtä odottelemista", Maalismaa ennustaa.

Jedin roolia esittävä Jon-Jon Geitel on sen sijaan Maalismaalle tuttu jo ennestään. Lisätuntumaa nuorukaiseen Maalismaa on saanut elokuvassa myös näyttelevän Satu "Sutu" Markkasen ohjaamilla tanssitunneilla, vakiotansseilla on nimittäin Roskisprinssissä osansa.

Helsinkiläisyydestään huolimatta nuorella naisella on oma yhteytensä Pohjois-Pohjanmaalle, sillä Markku Maalismaa on syntynyt Yli-Iissä. "Yli-Iissä on edelleen mummola, jossa käyn pari kertaa vuodessa, ja välillä menen pitemmäksikin ajaksi. Oulukin on siinä samalla tuttu paikka."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image