Peto

Kypsempi kuin Peppi

Sara Säkkinen meni aikoinaan vuotta tavallista aiemmin ykkösluokalle, joten hän pääsee ylioppilaaksi 18-vuotiaana.
Peto 29.5.2009 0:00
Saga Skiftesvik
Ylioppilaskirjoitukset, omaan kotiin muutto, ensimmäinen pitkä ulkomaanmatka ilman perhettä. Vähemmästäkin olisi pää pyörällä, mutta Sara Säkkinen, 18, ei vaikuta stressaantuneelta - päinvastoin. Salatuissa elämissä Peppi Puolakkaa näyttelevä Säkkinen pulppuaa iloa.

"Salattujen elämien kuvaukset päättyivät juuri, ja nyt tuntuu ihanalta olla lomalla", Säkkinen kertoo.

Lomansa tuore ylioppilas on totisesti ansainnut, sillä kirjoitukset ja kuvaukset ovat pitäneet huolen siitä, ettei aikaa laiskottelulle ole jäänyt.

"Toisinaan kirjoitusten jälkeen minua odotti koulun pihalla auto, joka vei minut suoraan kuvauksiin. Olen tyytyväinen ylioppilaspapereihini, mutta totta kai olisin onnistunut vielä paremmin ilman Salkkareita."

Lakkiaisten jälkeen Kirkkonummella asuva Säkkinen pakkaa tavaransa ja muuttaa siskonsa Susan kanssa Helsinkiin.

Ja sitten on vielä 18 päivän matka Thaimaahan ystävän kanssa.

"Tajusin vasta äsken, että olen tosiaan lähdössä ilman perhettä noin pitkälle matkalle. Aiemmin olen käynyt vain pakettimatkoilla."

Nuoret naiset ovat varanneet etukäteen vain lennot ja majoituksen pariksi yöksi. Loppuaika on tarkoitus kierrellä saarilla ja yöpyä vastaan tulevissa majapaikoissa.

Säkkinen on näytellyt Salkkareissa puolitoista vuotta. Hänet kiinnitettiin heti kahdeksi vuodeksi Pepin rooliin. Säkkinen muistaa vielä elävästi ensimmäisen kohtauksensa.

"Ensimmäinen repliikkini Peppinä kuului: ´Hei Ossi, lempienoni´", Säkkinen nauraa. "Kuvausporukka on kiusannut minua tuosta repliikistä monet kerrat jälkikäteen."

Säkkinen oli omasta mielestään ensimmäisissä kuvauksissaan kankea ja kokematon. Kuvausporukka lohdutti sanomalla, ettei kukaan uusi näyttelijä ole ollut yhtä kankea kuin Sami Sarjula ensimmäisissä kuvauksissaan. "Sami on kehittynyt todella paljon ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa", Säkkinen kehuu.

Alkukankeus johtuu hänen mukaansa valtavan nopeasta kuvausrytmistä.

"Sain torstaina kuulla tulleeni valituksi Pepin rooliin, ja jo seuraavana maanantaina olin kuvauksissa."

Työajat ovat epäsäännölliset. Joinakin päivinä kuvauksia on puoli tuntia, toisinaan taas kymmenen tuntia. Yleensä Säkkisellä on viikossa yhdestä neljään kuvauspäivää.

"Saamme seuraavan viikon kuvauslistat vasta perjantaisin, joten kalenteri on käytännössä pidettävä vapaana. Se ei kuitenkaan haittaa minua lainkaan", Säkkinen kertoo ja kehuu työryhmän yhteishenkeä.

"Esimerkiksi Jarmo Koski (Seppo Taalasmaa) ja Esko Kovero ( Ismo Laitela) käyvät aina kysymässä, että onhan kaikki hyvin ja kehottavat kertomaan, jos mikä tahansa asia painaa mieltä."

Peppi Puolakasta on nopeasti tullut yksi sarjan suosituimmista hahmoista. Säkkinen löytää itsestään ja Pepistä sekä yhtäläisyyksiä että eroja.

"Olemme kumpikin aurinkoisia, iloisia ja kilttejä ja saamme helposti uusia kavereita. Olen kuitenkin mielestäni vähän kypsempi kuin Peppi ja pukeudun hieman hillitymmin."

Vaikka Säkkinen pitää roolihahmostaan, on hänen välillä vaikea sulattaa Pepin käytöstä.

"Peppi on impulsiivinen ja tekee päätöksiään tunteiden vallassa. Joskus joudun miettimään, miten voin hyväksyä esimerkiksi sen, että Peppi provosoi ja hakee huomiota pojilta."

On vaikea uskoa, että joku voisi väittää maineen nousseen Säkkisellä päähän. Nuori nainen vaikuttaa elämäniloiselta ja tasapainoiselta - ihmiseltä, jolla on jalat maassa ja sydän paikallaan. Mutta on hän törmännyt julkisuuden varjopuoliinkin.

"Olin juuri aloittanut Salkkareissa, kun ihmettelin koulun käytävällä ääneen, ovatko kaikki sohvat tosiaan varattuja. Joku sitten huusi kovaan ääneen, että ´Tuokaa meidän näyttelijälle tuoli´", Säkkinen kertoo ja lisää, että todelliset ystävät ovat erottuneet sattumanvaraisista tutuista.

Salkkareiden nuoret näyttelijät ovat keskenään hyviä ystäviä ja näkevät toisiaan vapaa-ajallakin. Esimerkiksi Pepin vihamiestä Heidi Aaltosta näyttelevä Venla Savikuja on Säkkisen hyvä ystävä.

"Muiden Salkkari-näyttelijöiden kanssa minun ei tarvitse pelätä, että joku ymmärtäisi sanomiseni väärin. Emme koskaan ajattele toisistamme, että nyt tuolla on noussut julkisuus päähän."

Salattujen elämien kevään päätösjakso MTV3:lla 1.6 kello 19.30.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image