Peto

Kuuluisat kapulamiehet

Soman veturi Vesa Aleksi toivoo, että bändi huomattaisiin myös musiikillisten ansioidensa takia. Heikki Paasonen (vas.), Olavi Uusivirta, Pauli Saarikivi, Soman päämies Vesa Aleksi ja Henrik Domingo.
Peto 30.5.2008 0:00
Anssi Juntto
Epätietoisuus siitä, keitä keikkakokoonpanoon milloinkin kuuluu, on ollut helsinkiläisen Soma-yhtyeen tavaramerkki. Vuosien varrella keikoilla on musisoinut kaikkiaan parisenkymmentä soittajaa, pitkälti siksi, että Soman nokkamies, kitaristi-laulaja Vesa Aleksi, ei ole halunnut perua esiintymisiä rivijäsenten oltua estyneitä.

Nyt tilanne on hieman vakiintunut. Rumpaliongelman Soma on ratkaissut pestaamalla kaksi vakituista rumpalia. Olavi Uusivirta on ollut mukana kolme vuotta, Heikki Paasonen vuoden vähemmän.

Uusivirta ja Paasonen ovat kumpikin Aleksin vanhoja koulukavereita. He olivat myös katsomassa Soman ensimmäistä keikkaa Kallion ilmaisutaidon lukion alasalissa lokakuussa 1999 ja ovat diggailleet bändiä siitä saakka.

"Olavi ilmoitti tulevansa väliaikaisesti tuuraamaan, mutta mikään ei ole niin pysyvää kuin väliaikainen. Ja kun tuli ensimmäinen keikka, johon Olavi ei päässyt, Heikki oli ensimmäinen rumpali, jonka arvelin pystyvän tuuraamaan viikon varoitusajalla. Emme sopineet mitään jatkosta, mutta tässä sitä ollaan", Aleksi kertoo.

"Teemme vain sellaiset keikat, joihin jompikumpi heistä pääsee. Olavilla on ollut viime aikoina hirveästi muita kiireitä, niinpä Heikki on soittanut paljon enemmän."

Parhaillaan Soma kiertää maata Olavi Uusivirran oman bändin kanssa.

Käytännön syistä Paasonen soittaa suurimman osan setistä, mutta Uusivirta piipahtaa hänkin kannujen takana.

"Emme suunnittele mitään kovin tarkkaan, jos molemmat ovat paikalla. Katsotaan, kumpi haluaa soittaa mitäkin."

Vesa Aleksi ei kiellä, etteivätkö julkkisrumpalit olisi tuoneet Somalle roimasti lisää näkyvyyttä. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toivoo, että bändi huomattaisiin myös musiikillisten ansioidensa takia. Soman kolmas albumi Rakkaus on jättänyt Maan ilmestyi huhtikuun lopulla.

Aleksi ei suotta peittele sitä, etteikö Soman hempeä pop olisi lähtökohtaisesti erityisesti tyttöjen musiikkia, senhän kertoo jo bändin nimikin. Uutuuslevyn materiaalin potentiaalista kuulijakuntaa on kuitenkin turha mennä rajaamaan. Bändi toimii yhtä lailla pienen vaihtoehtokuppilan nurkassa kuin keski-ikäistä yleisöä kuplivassa yökerhossakin.

Tekstittäjänä Aleksi on laajentanut repertuaariaan ja kasvanut ulos nuoren miehen ahdistuksesta. Uudistuminen sai uutta potkua, kun biisinikkari pyysi Paasoselta ja Uusivirralta aiheita myyntisinglen bonusbiiseihin.

"Heikki kertoi haluavansa lännenelokuvan henkisen tekstin. Keskustelimme siitä ja kirjoittelimmekin sitä treenikämpillä yhdessä. Olavi taas kertoi tarinan, jonka kirjoitin lopulta melkein yksi yhteen. En ollut koskaan aiemmin uskaltanut kirjoittaa tarinoita, mutta nyt on niitäkin."

Yhteistyön hedelmät Kultainen Palomino ja Kaanaan vesitornilla päätyivät lopulta pitkäsoitolle asti.

Soma ja Olavi Uusivirta keikkailevat Umpitunnelissa Torniossa perjantaina 30.5., Tivolissa Rovaniemellä lauantaina ja 45 Specialissa Oulussa sunnuntaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image