Peto

Angelin tyttö viihtyy Pyhällä

Poro Feria -tapahtumassa esiintyvällä Ursula Länsmanilla on itselläänkin poroja. Määrää hän ei halua tarkentaa. "Ne kulkevat kahdella puolella puuta. Eli on niitä enemmän kuin yksi."
Peto 6.2.2009 0:00
Anssi Juntto

Angelit-yhtyeen Ursula Länsman viettää jo viidettä talvea Pyhätunturin maisemissa. Ensimmäiset neljä talvikautta vierähtivät rinneravintolassa työskennellessä, nyt hän on uuden Sportbarin ravintolapäällikkö. Vaikka asunto on Pyhätunturilla, asustaa Länsman siellä vain talvet.

Kesäisin hän reissaa miehensä kanssa ympäri Suomea. Enimmäkseen he tosin viihtyvät Länsmanin äidin kotiseudulla Karigasniemellä.

Länsmanin tapauksessa paikasta toiseen siirtyminen vaikuttaa olevan elämäntapa. Ennen Pyhätunturia hän on asunut oikeastaan vain Angelin kylän lähistöllä Inarissa ja Helsingissä.

"Muualla minulla ei ole ollut asuntoa, mutta aikaa olen viettänyt paljon vaikka missä. Muutama vuosi meni niin, että meillä ei ollut vakituista asuntoa lainkaan", Länsman kertoo.

"Täällä Pyhälläkin oli kausityöläisenä kausikämppä, ja sitten olimme puoli vuotta ilman kämppää. Silloin olimme isillä ja äidillä ja mökillä."

Pyhälle Länsman on kotiutunut hyvin.

"Ei tämä samanlaista ole kuin Levillä, Rukalla tai Saariselällä. Tämä on pieni tunturi, ja täällä on aika rauhallista. Totta kai kun on töissä sen kuusi kuukautta, niin silloin tekee töitä mahdollisimman paljon ja yrittää sovittaa keikat siihen väliin."

Pyhällä asuessaan Länsman on hurahtanut nettikauppoihin. Enimmäkseen hän tilailee netistä cd- ja dvd-levyjä, joskus myös vaatteita. Aina kaikki ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan.

"Tilasin kengät Kiinasta, vahingossa. Toimisto, jonka kautta tilaus meni, oli Englannissa, mutta kengät tulivatkin Kiinasta. Siellä ne kengät nyt odottavat Rovaniemen tullissa", Länsman selvittää.

Vaikka Ursula Länsmanin yhdessä Helsingissä asuvan Tuuni-sisarensa kanssa pyörittämä Angelit ei ole viime aikoina julkisuudessa juuri paistatellut, on musiikin saralla silti tapahtunut.

"Teimme syksyllä 50 keikkaa, niistä 32 oli koulukeikkoja. Linnanmäellä esiinnyimme yhdeksän tai kymmenen iltaa putkeen. Ja Waltarin kanssa esiinnyimme On The Rocksissa", Länsman luettelee.

Edellisen pitkäsoittonsa Angelit julkaisi vuonna 2003, eikä uutta levyä ole ihan lähiaikoina luvassa.

"Olemme vähän rauhoittaneet menoa. Meillä ei ole mitään kiirettä tehdä uutta musiikkia. Keräilemme materiaalia kaikessa rauhassa. On muutenkin vielä vähän hakusessa, mitä haluamme tehdä", hän selvittää.

Angeleilla ei myöskään ole velvoitteita tehtailla levyjä levy-yhtiön määräämään tahtiin. Maailmanmusiikissa ei ole välttämätöntä julkaista uutta materiaali joka vuosi.

"Musiikki elää omaa elämäänsä ja pysyy voimassa, vaikka se olisi kymmenen vuotta sitten tehtyä. Se ei ole niin tuoreudesta kiinni", Länsman toteaa.

"Kyllä myö jatkamme levyttämistä vielä jossain vaiheessa. Tehdään nyt näitä normaaleja töitä, kun niitä kerran vielä on. Sitten kun tuntuu siltä, että pitää tehdä musiikkia, rauhoitetaan elämä sille."

Tämän viikonlopun Poro Feria -tapahtumassa Angelit esittää enimmäkseen perinteisiä biisejä. Tällä kertaa neitokaiset esiintyvät ilman bändiä valmiiden taustojen päälle laulaen.

"Bändin kanssa keikkaileminen on paljon leppoisampaa itsellemmekin, mutta se on lopulta tilaajan rahoista kiinni. Ainahan bändin liikuttaminen on kalliimpaa, kun soittajat ovat levinneet ympäri maata."

Poro Feria Oulun Kauppatorilla 7.-8. helmikuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image