Pe­las­tus­lai­tos ke­hot­taa ihmisiä va­rau­tu­maan kes­ki­vii­kok­si en­nus­tet­tuun syys­myrs­kyyn – tuuli voi­mis­tuu paikoin jopa vaa­ral­li­sen voi­mak­kaak­si

Pelastuslaitos korostaa, että myrskyrintaman iskiessä hätäkeskus ja pelastuslaitos joutuvat välittämään ja suorittamaan lyhyessä ajassa kymmeniä tai jopa satoja tehtäviä.

Pelastuslaitos on varautunut keskiviikoksi ennustettuun syysmyrskyyn. Arkistokuva.
Pelastuslaitos on varautunut keskiviikoksi ennustettuun syysmyrskyyn. Arkistokuva.
Kuva: Vesa joensuu

Jokilaaksojen pelastuslaitos kehottaa alueen asukkaita varautumaan keskiviikoksi ennustettuun voimakkaaseen syysmyrskyyn.

Sääennustusten mukaan tuuli voimistuu keskiviikkona paikoin jopa vaarallisen voimakkaaksi. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös sademäärät voivat olla erittäin runsaita.

Pelastuslaitos ohjeistaa ihmisiä keräämään ulkoa pihakalusteet ja muun irtaimiston talteen. Pihalla oleva suuri trampoliini voi aiheuttaa lentoon lähtiessään suurta vahinkoa. Pelastuslaitos ohjeistaa kiinnittämään trampoliinin maahan.

Myös suurten pihapuiden kunto on syytä tarkistaa. Ikkunat ja ovet on syytä pitää kiinni. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä pysymään myrskyn aikana sisätiloissa turvallisessa rakennuksessa.

Pelastuslaitos korostaa, että myrskyrintaman iskiessä hätäkeskus ja pelastuslaitos joutuvat välittämään ja suorittamaan lyhyessä ajassa kymmeniä tai jopa satoja tehtäviä. Pelastuslaitos käy jokaisessa kohteessa, mutta se kehottaa ihmisiä maltillisuuteen.

Myrskyennusteet aiheuttivat aikaisemmin tiistaina toimenpiteitä myös urheilun saralla, kun keskiviikkona Oulussa ohjelmassa ollut miesten Ykköspesiksen kolmas loppuottelu siirrettiin torstaiksi.