Päivän lef­fa­poi­min­nat: Tim Robbins tekee huip­pu­roo­lin vää­ryy­del­lä van­git­tu­na miehenä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Tim Robbins on pankkiiri, joka tuomitaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen.
Tim Robbins on pankkiiri, joka tuomitaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen.
Elokuvat

Rita Hayworth – avain pakoon


Sitkeys ja tahdonvoima vievät vaikka läpi harmaan kiven. Frank Darabont ohjasi Stephen Kingin tarinan pohjalta elokuvan, jossa sitä uskoa koetellaan. Tim Robbins tekee eleettömän huippuroolin pankkiirina, joka tuomitaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen. Morgan Freeman loistaa hänen vankitoverinaan ja hänen tarinansa kertojana. Vain väkivallan yliannostus häiritsee. (USA 1994)

Sub klo 21.00

Rikas tyttö


Valentin Vaalan romanttisessa komediassa pidetään terassikesää, kruisataan kaupungilla ja kuunnellaan Olavi Virtaa. Elämä on juhla, mutta historia liitti elokuvaan kaksi murhenäytelmää. Pääosan Sirkka Sari kuoli tapaturmassa filmausten päätöskaronkassa. Neljä kuukautta myöhemmin alkoi talvisota. Muistoksi rauhasta ja näyttelijästä jäi rikkaan perheen tytön ja duunarin näköisen miehen (Olavi Reimas) rakkaustarina. (Suomi 1939)

TV1 klo 13.20

Wimbledon


Maailman vanhin ja arvostetuin tennisturnaus peruttiin kesä-heinäkuussa ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan päivien. Richard Loncrainen romanttinen komedia vie katsojan lohduksi ruohokenttien tuntumaan. Paul Bettany on tenniksen entinen suurlupaus, joka pääsee villillä kortilla kisoihin ja ihastuu jenkkikomeetta Kirsten Dunstiin. Pariskunnan virkeätä verkkopeliä on ilo seurata, vaikka syötöt arvaisikin. (Britannia 2004)

TV5 klo 22.00