Päivän lef­fa­poi­min­nat: Tai­tei­li­jan ala­ku­loi­nen muisto – Juice Les­ki­sen elä­mä­ker­ta­elo­ku­vas­ta ei tullut pak­ko­pul­laa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Juice-elokuva kertoo Juicen (Riku Nieminen) tien lapsuudesta aina 1980-luvun huippusuosioon.
Juice-elokuva kertoo Juicen (Riku Nieminen) tien lapsuudesta aina 1980-luvun huippusuosioon.

Juice


Juice Leskinen on Suomi-rockin historiassa järkäle, jota ei voi kiertää, vaikkei hänestä aina pitäisikään. Teppo Airaksisen elämäkertaelokuvasta ei kuitenkaan tullut monumenttia tai pakkopullaa. Leskisen muusikonuran ujot, mutta innokkaat varhaisvaiheet, läpimurto ja menestyksen hinta käydään läpi jokseenkin samalla alakulolla, jota Syksyn sävelen tapaiset klassikot hehkuvat. Riku Niemisestä voi sanoa samaa. Ensiesitys. (Suomi 2018)

Nelonen klo 21.00

Valekytät


Mitä sitä kouluja käymään, jos voi aloittaa ammatissa muutenkin? Ryan (Jake Johnson) ja Justin (Damon Wayans Jr.) eivät ota paineita, kun naamiaiset ja väärinkäsitys heittävät heidät poliisin virkaan. Kohta jo soivat pillit katolla ja pyssyt käsissä. Luke Greenfieldin kohelluskomedia yrittää kovasti. Haarovälejä potkitaan ja sinne tänne rysähdellään. Pahasti yli-ikäiseltä äijänköriläiden teinimeininki kumminkin usein tuntuu. (USA 2015)

Sub klo 21.00

21 Jump Street


Näin sitä koheltavaa kyttäkomediaa tehdään: Phil Lord ja Christopher Miller eivät yritä mitään Valekyttiä fiksumpaa, mutta huumoria heitellään laajemmalla skaalalla, ja ajoitus on tarkempaa. Jopa teinimeininki tulee perusteltua, kun Channing Tatum ja Jonah Hill komennetaan poliisiopistosta solutuskeikalle lukioon, huumerinkiä käräyttämään. Mallia haettiin 1980-luvun tv-sarjasta, josta Johnny Depp ponkaisi filmiuralle. (USA 2012)

Hero klo 21.00