Päivän lef­fa­poi­min­nat: Perhe on paras ava­ruu­des­sa­kin – Mar­ve­lin rai­ku­li­ryh­män toi­ses­sa seik­kai­lus­sa kukkii vink­sah­ta­nut huumori

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Chris Pratt esittämä Tähtlordi ja David Sobolovin Drax Tuhoaja reissaavat tähtien välisessä avaruudessa.
Chris Pratt esittämä Tähtlordi ja David Sobolovin Drax Tuhoaja reissaavat tähtien välisessä avaruudessa.
Kuva: Chuck Zlotnick
Guardians of the Galaxy Vol. 2

Päivän söpöyspalkinnon voittaa puuolento Baby Groot, jonka sanavarasto rajoittuu lauseeseen ”Minä olen Groot”. Outoja otuksia ja herttaisesti vinksahtanutta huumoria kukkii Marvelin raikuliryhmän toinen seikkailu muutenkin. Perheasiat nousevat pintaan, kun höppänä Tähtilordi (Chris Pratt), pesukarhu Rocket (Bradley Cooper) ja kaverit reissaavat tähtien välisessä avaruudessa. Meno on letkeää kuin vanhoissa Star Warseissa. (USA 2017)

Nelonen klo 21.00

Mr. Bean lomailee

Tänä kesänä taitavat monet etelänlomat jäädä väliin, mutta herra Bean sentään tarjoaa tujauksen Välimeren vettä ja päivänpaistetta. Ainakin, kunhan perille pääsee. Rowan Atkinsonin esittämä nolojen tilanteiden mies nimittäin voittaa rantaloman Rivieralla, mutta matka läpi Ranskan sujuu mutkikkaasti. Riemukkaiden mokien sekaan mahtuu myös tyhjempää kelailua, mutta eikö juuri suloinen joutilaisuus kuulukin kesälomaan? (Britannia 2006)

TV5 klo 13.45

Valtapeli

Nuorta tunaria pyörryttää, kun newyorkilaisen firman isokiho ylentää hänet pomoksi. Joel ja Ethan Coen ovat taitavia piilottamaan elokuviinsa myyttejä, mieleenjuolahduksia ja tarinoita. Niinpä hätäisemmältä katsojalta menee ohi, että tämän bisnessatiirin lapsekas Tim Robbins ja juonekas Paul Newman ovat hulavannetta pyörittäessään kuin Aku Ankka ja Roope-Setä. Topakka sihteeri Jennifer Jason Leigh on tietenkin Iines Ankka. (USA 1994)

TV5 klo 21.00