Päivän lef­fa­poi­min­nat: Kan­sa­kun­ta kaipaa tu­na­rei­taan tutussa agent­ti­pa­ro­dias­sa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, tunariagentista Johnny Englishistä (Rowan Atkinson) tulee salaisen palvelun ainoa toivo.
Kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, tunariagentista Johnny Englishistä (Rowan Atkinson) tulee salaisen palvelun ainoa toivo.

Johnny English iskee jälleen


Nolojen tilanteiden Mr. Bean oli Rowan Atkinsonilta ehdottomasti omaperäisempi oivallus kuin Johnny Englishin agenttiparodia. Jälkimmäistä nerokas brittikoomikko on kuitenkin viime vuosina mieluummin tehnyt, ja toki kolmaskin kerta jaksaa naurattaa. Varsinkin, kun kaverina on toinen armoitettu mokailija, Vävypoika oon -sarjan Ben Miller. Tunareita tarvitaan, kun salaisen palvelun muut agentit paljastuvat. Ensiesitys. (Britannia 2018)

TV5 klo 21.00

Kylmä sota


Politiikka on kovaa peliä, ja rakkaus hankalaa, mutta Pawel Pawlikowskin elokuvassa musiikki vie hetkeksi unelmien tuntumaan. Kaihostaan huolimatta se onkin sukua sekä La La Landin ja Oncen tapaisille, musiikillisille romansseille että Marc Chagallin tauluille. Joanna Kulig on lumoavasti laulava Zula, jonka muusikko Wiktor (Tomasz Kot) kohtaa kolealla 1960-luvulla. Rakkaus tuikkii sen verran kuin pystyy. Ensiesitys. (Puola 2018)

Yle Teema & Fem klo 20.01

Thelma & Louise


Ridley Scottin menestyselokuva alkaa vaimojen irtiottona ja päätyy hetkiin, jolloin legendoja luodaan. Uudenlaiset naishahmot astuivat hollywoodilaiseen elokuvaan vaikuttavasti ja lupia kysymättä. Susan Sarandon ja Geena Davis ovat ukkopahoihin kyllästyneitä ystävyksiä, jotka lähtevät vihreällä avoautolla hulmuttamaan hiuksiaan vapauden tuulissa. Ne muuttuvat purevan kylmiksi, kun onneton kohtaaminen johtaa takaa-ajoon. (USA 1991)

Yle Teema & Fem klo 21.30