Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

P-P:n sai­raan­hoi­to­pii­ri aloit­taa yt-neu­vot­te­lut Ou­lai­sis­sa ja Yli­vies­kas­sa – psy­kiat­rian työ­pai­kat lii­pai­si­mel­la

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä alkavat 9.1.

Neuvottelujen kohteena on enintään kymmenen henkilöä. Kysymykseen voivat tulla myös henkilöstön sijoittamiset sairaanhoitopiirin muihin tehtäviin. Arkistokuva.
Neuvottelujen kohteena on enintään kymmenen henkilöä. Kysymykseen voivat tulla myös henkilöstön sijoittamiset sairaanhoitopiirin muihin tehtäviin. Arkistokuva.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä alkavat 9.1. yt-neuvottelut, jotka koskevat työvoiman vähentämistä Oulaisten psykiatrisella osastolla 76, Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksen psykiatrinen sairaanhoitajan vastaanottotoiminnassa ja Ylivieskan nuorisopsykiatrisessa tukitalossa.

Neuvottelujen kohteena on enintään kymmenen henkilöä. Kysymykseen voivat tulla myös henkilöstön sijoittamiset sairaanhoitopiirin muihin tehtäviin.

Lisäksi sairaanhoitopiirissä tuli perjantaina voimaan kaikkia ammattiryhmiä koskeva rekrytointikielto, jota tullaan tarkentamaan ensimmäisen yt-neuvottelutilaisuuden jälkeen.

Meneillään olevia rekrytointiprosesseja jatketaan, mutta valintaa koskevia viranhaltijapäätöksiä ei tehdä ennen 9.1.

Lyhytaikaisiin, alle kahden kuukauden määräaikaisuuksiin henkilöstöä sen sijaan voi rekrytoida.

Sairaanhoitopiirin yhtymäjohdon ja tulosalueiden välisissä talousarvioneuvotteluissa syys-lokakuun vaihteessa 2019 keskusteltiin Oulun eteläisen alueen sosiaalipäivystyksen tarvittavista järjestelyistä.

Tuolloin muun muassa todettiin, että Oulaskankaan sairaalan päivystys on sosiaalipäivystyksen toiminnalle luonteva paikka ja tilat toimintaan löytyvät sen yhteydestä.

Oulun eteläisen alueen sote-johdon myöhemmin tekemän esityksen mukaan sosiaalipäivystykseen ei lisätä työntekijöitä, vaan nykyresursseja suunnataan uudelleen sosiaalipäivystyksen tarpeisiin nuorten tukitalon ja muun Oulun eteläisen alueen psykiatrian toiminnasta.