HS: Ricardo Duarte nou­se­mas­sa AC Oulun vas­tuu­ve­tä­jäk­si Jyrki Aholan jälkeen

Televisio: Pa­ra­tii­si-tv-sar­jan toi­sel­la tuo­tan­to­kau­del­la Oulu näyttää myös va­loi­sat kas­von­sa

Oulussa tullut tors­tai­na tietoon en­nä­tyk­sel­li­set 26 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – suurin osa tar­tun­nois­ta alle 30-vuo­tiail­la ja mer­kit­tä­vä osa ra­vin­to­lois­ta

Oulun kaupunki kehottaa Pataässä-ravintolassa perjantain ja lauantain 23.–24. heinäkuuta välisenä iltana ja yönä olleita hakeutumaan välittömästi koronatestiin riippumatta siitä, onko saanut oireita.

Oulun kaupunki arvioi, että tällä viikolla kaupungin testauspisteissä tehtävien koronatestien määrä nousee 10–20 prosentilla edellisviikkoon verrattuna. Kuvituskuva.
Oulun kaupunki arvioi, että tällä viikolla kaupungin testauspisteissä tehtävien koronatestien määrä nousee 10–20 prosentilla edellisviikkoon verrattuna. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulussa on tullut tietoon torstaina ennätykselliset 26 uutta koronatartuntaa, kertoo Oulun kaupunki. Valtaosa tartunnan saaneista on alle 30-vuotiaita ja tartuntojen lähteissä korostuvat ravintolat.

Tämänpäiväisten tapausten jäljitys ja karanteeniin asettaminen ovat Oulussa vielä kesken.

Perjantain ja lauantain 23.–24. heinäkuuta välisenä iltana ja yönä Pataässässä olleiden tulisi hakeutua välittömästi koronatestiin riippumatta siitä, onko oireita.

Tällä viikolla Oulussa on todettu torstai-iltapäivään mennessä jo yli 50 uutta tartuntaa. Testaaminen kaupungissa näyttää kasvavan viime viikkoon verrattuna noin 10–20 prosentilla. Kuluvan viikon aikana arvioidaan, että kaupungin testipisteissä testataan noin 2500 oululaista.

Oulun kaupunki varoittaa, että vallitsevassa tilanteessa viikonlopun tapahtumat sisältävät merkittävän riskin tartuntojen leviämisen kiihtymiselle Oulussa. Viranomaiset muistuttavat, että ravintoloissa ja yleisötapahtumissa on myös mahdollista käyttäytyä terveysturvallisesti.

Kaupunki kehottaa välttämään ruuhkia, pitämään vähintään kahden metrin turvaväliä, käyttämään maskia silloin kun turvavälin pitäminen ei ole mahdollista sekä huolehtimalla käsihygieniasta käsien pesun tai käsidesin avulla.

Oireisena ei saa lähteä kodin ulkopuolelle muulloin kuin testiin mentäessä. Testeissä käynti on lievissäkin oireissa tärkeää. Myös terveysviranomaisten auttamisesta jäljityksessä ja karanteenimääräysten noudattamisesta muistutetaan.

Altistumisen mahdollisuus seuraavissa paikoissa:

Pataässässä Oulussa perjantain ja lauantain 23.7.–24.7. välisenä iltana ja yönä olleiden tulisi hakeutua välittömästi koronatestiin riippumatta siitä, onko oireita.

Lapland Hotels Oulu ravintola Oula la 24.7. klo 19–23 ja su 25.7 klo 11–12

Bootti Ravintola la 24.7 klo 21–23

Ravintola Suola-Aitta su 25.7. klo 18–19.30

Pizza & Buffa Limingantulli ma 26.7. klo 15–16

Espresso House Rotuaari la 24.7. klo 6.15–18