Oulussa to­det­tiin per­jan­tai­na kym­me­nen uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – al­tis­tu­mi­sen mah­dol­li­suus näissä pai­kois­sa

Oulun kaupunki varoittaa mahdollisista altistumisista muun muassa useissa kuntoilupaikoissa. Kuvituskuva arkistosta.
Oulun kaupunki varoittaa mahdollisista altistumisista muun muassa useissa kuntoilupaikoissa. Kuvituskuva arkistosta.
Kuva: Susanna Eksymä

Oulu on koronaepidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa, ja tartuntojen määrä on ollut viime aikoina kasvussa.

Perjantaina uusia tartuntoja todettiin iltapäivään mennessä kymmenen. Kaupungin ilmoittamat luvut eivät suoraan täsmää THL:n päivittäisiin lukuihin. Tämä johtuu erilaisesta tavasta tilastoida ja ilmoittaa tartuntoja. Oulun kaupungin ilmoittama luku kertoo tartuntojen määrän kunakin päivänä iltapäivään mennessä.

Perjantaina tartunnoista neljä havaittiin kaupunginsairaalassa, jossa on ilmennyt laaja tartuntojen ryväs. Kolmen tartunnan lähde on tuntematon.

Lue lisää: Suo­jaus­kaan ei riit­tä­nyt Oulun kau­pun­gin­sai­raa­las­sa, per­jan­tai­na yksi uusi kuolema – ei ole tietoa, miksi korona pääsi le­viä­mään niin är­hä­käs­ti

Kaupunki kertoo päivittäistiedotteessaan, että altistumisia on voinut tapahtua seuraavissa paikoissa seuraaviina ajankohtina:

- Liikuntakeskus Voitto 2.3. klo 14–15

- Nallisport 4.3. klo 15.30–16

- Limingantullin Fitness24Seven 1.3. klo 18–20 välisenä aikana.

- Ideaparkin Hesburger 3.3 klo 15–16

- CrossFit Routa Alppila 1.3 ja 2.3 klo 17.30–19

- Koivurannan saunalautta 2.3 klo 19.15–20.15

Kyseisissä paikoissa mainittuina ajankohtina oleskelleita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi testiin.

Kaupungin terveysviranomaisten mukaan epidemian jatkon kannalta oleellisinta on erityisesti aikuisten käyttäytyminen tulevan hiihtolomaviikon aikana. Hiihtolomaviikolla niin aikuisten kuin lastenkin on syytä välttää suojaamattomia lähikontakteja.

Erityisiä vaaranpaikkoja ovat lomanviettopaikkojen ruuhkaiset sisätilat. Viranomaiset painottavat, että on ehdottoman tärkeää, että töihin ja kouluun palataan vain täysin terveenä. Lievissäkin oireissa on hakeuduttava ensin testiin.

Oulu sai tälle viikolle yhteensä 3410 rokoteannosta. 80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 50-69-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat Ouluhallissa, Tuiran hyvinvointikeskuksessa, Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa, Kiimingissä entisessä Jokirannan koulussa ja Oulunsalon terveysasemalla.

Rokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Aiheesta lisätietoa löytyy kaupungin verkkosivuilta.