Mielipiteet: Kumpi tietää enemmän sek­suaa­li­suu­des­ta, sinä vai lap­se­si?

Uros: Uroksen ja Tam­pe­reen Kannen areenan ni­mi­so­pi­mus päättyy

Oulussa tam­mi­kuus­sa ta­pah­tu­neen per­he­sur­man esi­tut­kin­ta val­mis­tui – Po­lii­si: Mo­tii­vik­si pal­jas­tui äidin hen­ki­lö­koh­tai­nen ta­lou­del­li­nen tilanne

Perhesurman paljastuttua Muhoksen yläkoululla järjestettiin suruliputus.
Perhesurman paljastuttua Muhoksen yläkoululla järjestettiin suruliputus.
Kuva: Pekka Peura

Oulussa tammikuussa tapahtuneen perhesurman esitutkinta on saatu päätökseen, kertoo poliisi.

Muhoslainen nainen ja tämän kaksi lasta löytyivät kuolleena oululaisesta majoitusliikkeestä maanantaina 25. tammikuuta. Tapausta tutkittiin aluksi katoamisena, kun nainen ja lapset olivat poistuneet kotoaan lauantaina, eikä heidän olinpaikkansa ollut tiedossa.

Poliisin mukaan henkirikosten epäillään tapahtuneen jo lauantai-illan tai lauantaiyön aikana. Äiti poistui alle kouluikäisen ja yläkouluikäisen lapsensa kanssa kotoaan lauantaina ja heidät löydettiin seuraavana maanantaina.

Esitutkinnassa selvisi, että äiti surmasi lapsensa ja itsensä lääkeaineilla. Poliisin mukaan majoitushuoneesta löydettiin jäähyväiskirje ja avattuja lääkepakkauksia sekä ruiskuja. Uhreista ei löydetty muita väkivallan merkkejä.

Henkirikoksissa käytetyt lääkkeet oli anastettu naisen työpaikalta. Hän työskenteli oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä ja hänellä oli pääsy tilaan, jossa lääkkeitä säilytettiin.

Tekojen pääasialliseksi motiiviksi paljastui poliisin mukaan äidin henkilökohtainen taloudellinen tilanne, josta hän ei ollut nähnyt ulospääsyä.

Poliisi on päättänyt tapauksen tutkinnan, eikä asiasta tiedoteta enempää.