Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulussa Airbnb-toi­min­nas­ta uh­ka­sa­kot saaneet osak­keen­omis­ta­jat aikovat va­lit­taa hal­lin­to-oi­keu­teen – hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja ih­met­te­lee, miksi yksi ta­lo­yh­tiö on nos­tet­tu ti­kun­nok­kaan

Rakennustarkastusyhdistys ohjeistaa kuntia suhtautumaan Airbnb-majoitustoiminnan lupiin samaan tapaan kuin Oulussa on jo tehty. Laki jättää edelleen tulkinnanvaraa.

Oulussa on kymmeniä taloyhtiöitä, joissa on majoitustoimintaa asunnoissa. Asunto Oy Asemantorni I:n kerrostalossa on 15 huoneistoa, jotka ovat mukana lyhytaikaisessa asuntojen vuokraustoiminnassa.
Oulussa on kymmeniä taloyhtiöitä, joissa on majoitustoimintaa asunnoissa. Asunto Oy Asemantorni I:n kerrostalossa on 15 huoneistoa, jotka ovat mukana lyhytaikaisessa asuntojen vuokraustoiminnassa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulussa rakennuslautakunta jakoi huhtikuussa tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien eurojen suuruisia uhkasakkoja Asunto Oy Asemantorni I:n joillekin osakkeenomistajille ja taloyhtiölle, jotka harjoittavat rakennuksessa asuntojen lyhytaikaista vuokrausta.

Tarkoituksena on nopeuttaa luopumista majoitustoiminnasta rakennuksessa, koska tarvittavia lupia majoitustoimintaan ei ole.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Hietala sanoo, että taloyhtiö ja vuokraustoimintaa harjoittavat osakkaat ovat lähteneet toimimaan juuri niin kuin rakennusvalvonta on ohjeistanut alunpitäen.

– Kaikki osakkaat on kuultu ja parikymmentä halukasta on, jotka haluavat muuttaa oman huoneistonsa lupien puolesta sellaiseksi, että liiketoiminta asunnon vuokraukseen on siinä mahdollista.

Hietalan mukaan käyttötarkoituksen muutosta koskeva rakennuslupahakemus parillekymmenelle asunnolle jätetään ensi maanantaina.

Uhkasakon saaneet osakkaat aikovat laatia hallinto-oikeuteen oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan päätöksen kumoamista. Hakemuksen ansiosta uhkasakkoja ei tarvitse toistaiseksi maksaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.