Oulun seu­ra­kun­nat jakavat 500–5000 euron ko­ro­na-avus­tuk­sia ko­ti­ta­louk­sil­le

Oulun seurakuntien diakoniatyö antaa avustuksia kotitalouksille, jotka ovat kokeneet taloudellisia menetyksiä koronan vuoksi.

Oulun seurakuntien diakoniatyö antaa avustuksia kotitalouksille, jotka ovat kokeneet taloudellisia menetyksiä koronan vuoksi.

Avustussummat vaihtelevat tarpeen mukaan 500 eurosta 5000 euroon.

Avustukset jaetaan Oulussa seurakuntatyön erityispalvelujen kautta.

– Avustusta voivat hakea kaiken kokoiset kotitaloudet, joilla on koronan vuoksi esimerkiksi työttömyyttä tai lomautuksia. Monien yrittäjien tulot ovat pienentyneet olennaisesti tai loppuneet kokonaan ja myös he voivat hakea apua oman talouden ahdinkoon. Avustusta ei kuitenkaan myönnetä yrityksen toimintaan, kertoo Oulun seurakuntien diakoniatyöntekijä Marja Posio tiedotteessa.

Avustusta ei myöskään myönnetä sakkoihin tai lainoihin. Avustusta ei anneta rahana hakijalle, vaan sillä voidaan maksaa muun muassa laskuja ja myöntää ostokortteja.

Oulun seurakuntien diakoniatyö on saanut käytettäväksi 164 000 euroa valtionavustusta, joka on tarkoitettu diakoniatyön tukemiseen korona-aikana.

Avustusta voi hakea maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Avustusta haetaan lomakkeella, jonka saa seurakunnista tai jonka voi tulostaa Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja päätöksestä ilmoitetaan henkilökohtaisesti kahden viikon kuluessa.