Oulun musiikkivideofestivaalit

Bändäri kipsaa rokkareita takahuoneissa

Oulun musiikkivideofestivaalit 6.9.2006 9:27
Anssi Juntto
Plaster Caster: The Rock & Roll Adventures of Super Croupie Cynthia Plaster Caster, Yhdysvallat 2001. Ohjaus: Jessica Villines. Kesto: 91 min. -- Studio ke ja to kello 15.

Yhdysvaltalaisen Jessica Villinesin dokumentti Plaster Caster: The Rock & Roll Adventures of Super Croupie Cynthia Plaster Caster kertoo chicagolaisesta bändäristä, joka keksi uudenlaisen lähestymistavan rocktähtiä kohtaan.

Monien suuruuksien takahuoneiden ovet avautuivat entistä helpommin, kun tulija kertoi olevansa muusikoiden peniksiä ikuistava kuvanveistäjä.

Valtaosa dokumentista muistellaan menneitä hymyssä suin, kun monet enemmän tai vähemmän tunnetut rocktähdet kertovat kokemuksistaan Cynthian kynsissä. The Dead Kennedys -vokalisti Jello Biafra esimerkiksi ylistää naista uniikiksi taiteilijaksi, ja MC-5:n Wayne Kramer demonstroi banaanin avulla, kuinka vähän eroottisesta tapahtumasta olikaan kyse.

Elokuva seuraa myös paria tuoreempaa kipsausta. Ensimmäinen esimerkkitapaus on 5ive Stylen ujonpuoleinen kitaristi Bill Dolan, jota Cynthia kosiskelee bändiä kehumalla.

Demolition Doll Rodsin itsevarma Danny taas ei sen kummempia maanitteluja kaipaa. Hän saa myös kunnian osallistua pyhiinvaellukselle huoneeseen, jossa Cynthia teki muotin arvokkaimpaan veistokseensa yhdessä Jimi Hendrixin kanssa.

Plaster Caster on tapauksena mielenkiintoinen. Nykyään kovin moni tuskin touhulle korvaansa lotkauttaisi, mutta Cynthian uran alkuaikoina 1960-luvulla kipsiveistetyt rokkarien penikset olivat kova juttu.

Henkilönä Cynthia ei vaikuta epätoivoiselta bändäriltä vaan vakavalta taiteilijalta, joskin hänen teostensa taidearvosta voi olla montaa mieltä.

Kameran eteen on haalittu hirvittävä määrä haastateltavia aina Cynthian hammaslääkäristä lähtien, mutta se ei pelasta sinänsä kiehtovaa elokuvaa olemasta liian pitkä.

Tiivistämisen sijaan Villines on hakenut potrettinsa kerrontaan ilmaa arkisilta sivuraiteilta, jotka eivät aina tunnu johtavan mihinkään.

Arjen seuraaminen kuitenkin paljastaa muun muassa sen, että plaster casterin työ ei ole lyönyt leiville. Ei vaikka Hendrixin kipsikalu saattaa olla hyvinkin arvokas.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
5
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image