Oulun musiikkivideofestivaalit

Bändäri kipsaa rokkareita takahuoneissa

Oulun musiikkivideofestivaalit 6.9.2006 9:27
Anssi Juntto
Plaster Caster: The Rock & Roll Adventures of Super Croupie Cynthia Plaster Caster, Yhdysvallat 2001. Ohjaus: Jessica Villines. Kesto: 91 min. -- Studio ke ja to kello 15.

Yhdysvaltalaisen Jessica Villinesin dokumentti Plaster Caster: The Rock & Roll Adventures of Super Croupie Cynthia Plaster Caster kertoo chicagolaisesta bändäristä, joka keksi uudenlaisen lähestymistavan rocktähtiä kohtaan.

Monien suuruuksien takahuoneiden ovet avautuivat entistä helpommin, kun tulija kertoi olevansa muusikoiden peniksiä ikuistava kuvanveistäjä.

Valtaosa dokumentista muistellaan menneitä hymyssä suin, kun monet enemmän tai vähemmän tunnetut rocktähdet kertovat kokemuksistaan Cynthian kynsissä. The Dead Kennedys -vokalisti Jello Biafra esimerkiksi ylistää naista uniikiksi taiteilijaksi, ja MC-5:n Wayne Kramer demonstroi banaanin avulla, kuinka vähän eroottisesta tapahtumasta olikaan kyse.

Elokuva seuraa myös paria tuoreempaa kipsausta. Ensimmäinen esimerkkitapaus on 5ive Stylen ujonpuoleinen kitaristi Bill Dolan, jota Cynthia kosiskelee bändiä kehumalla.

Demolition Doll Rodsin itsevarma Danny taas ei sen kummempia maanitteluja kaipaa. Hän saa myös kunnian osallistua pyhiinvaellukselle huoneeseen, jossa Cynthia teki muotin arvokkaimpaan veistokseensa yhdessä Jimi Hendrixin kanssa.

Plaster Caster on tapauksena mielenkiintoinen. Nykyään kovin moni tuskin touhulle korvaansa lotkauttaisi, mutta Cynthian uran alkuaikoina 1960-luvulla kipsiveistetyt rokkarien penikset olivat kova juttu.

Henkilönä Cynthia ei vaikuta epätoivoiselta bändäriltä vaan vakavalta taiteilijalta, joskin hänen teostensa taidearvosta voi olla montaa mieltä.

Kameran eteen on haalittu hirvittävä määrä haastateltavia aina Cynthian hammaslääkäristä lähtien, mutta se ei pelasta sinänsä kiehtovaa elokuvaa olemasta liian pitkä.

Tiivistämisen sijaan Villines on hakenut potrettinsa kerrontaan ilmaa arkisilta sivuraiteilta, jotka eivät aina tunnu johtavan mihinkään.

Arjen seuraaminen kuitenkin paljastaa muun muassa sen, että plaster casterin työ ei ole lyönyt leiville. Ei vaikka Hendrixin kipsikalu saattaa olla hyvinkin arvokas.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:26
Vanhat kuvat: Saariselän monotansseissa riitti tunnelmaa – tunturialuetta ehostettiin EU-huippukokousta varten
8:19
Jo kertaalleen palaneen omakotitalon rauniot syttyivät uudelleen Posiolla
8:15
Omakotitalon seinärakenteet syttyivät palamaan Raahen Lampinsaaressa
8:11
Yön uutiskooste: Merihätään joutunut risteilijä suuntaamassa maihin Norjassa, raskausdiabeteksen määrä on kaksinkertaistunut
8:00
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
8:00
Tältä näyttää poliisin takavarikkovarastossa – Hyllyt pursuilevat rikospaikoilta takavarikoituja verisiä kenkiä, huumeruiskuja, aseita ja käteistä rahaa Tilaajille
8:00
Eduskuntavaalit käydään yhä enemmän sosiaalisen median kautta – Tutkija: "Vuonna 2011 oli Facebook-vaalit, sitten Twitter-vaalit ja tänä keväänä Instagram-vaalit" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on päivällä voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s.

Ajokeli on paikoin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keske-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image