Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun kre­ma­to­rio on poissa käy­tös­tä to­den­nä­köi­ses­ti ke­sä­kuul­le saakka – vai­na­jat viedään tuh­kat­ta­vik­si muualle

Viikko sitten vahingoittuneen Intiön kappelin krematorion vauriot estävät vainajien tuhkaamisen Oulussa.

Arkistokuva Intiön kappelin kramatoriosta.
Arkistokuva Intiön kappelin kramatoriosta.
Kuva: Tiina Wallin

Oulun seurakuntayhtymä tiedottaa, että uunirakenteiden ja sähkölaitteistojen vaurioita selvitetään. Tässä vaiheessa kaikki tuhkausvaraukset toukokuun loppuun saakka siirretään oululaisten vainajien osalta muille krematoriopaikkakunnille.

Seurakuntayhtymän mukaan on erittäin todennäköistä, että poikkeusjärjestelyt jatkuvat myös kesäkuussa.

Korvaavat krematoriopaikkakunnat vaihtelevat viikoittain sen mukaan, miten ne pystyvät tuhkausaikoja järjestämään. Oulun seurakuntayhtymä kustantaa oululaisten vainajien kuljetukset, eikä tuhkausmaksu oululaisilta muutu.

Sen sijaan ulkopaikkakuntalaisten vainajien osalta Oulun krematorioon varatut ajat on peruttu. Ulkopaikkakuntalaisten tulee selvittää, mistä muualta korvaavia aikoja saisi. Oulun seurakuntayhtymä ei myöskään kustanna ulkopaikkakuntalaisten kuljetuksia.

Normaalisti Intiön kappelin krematoriossa tuhkataan kuusi vainajaa päivässä.

Viikko sitten savusta kärsineet Intiön kappelitilat ovat käytössä siunaustilaisuuksiin. Siunausjärjestelyjä, joihin liittyy tuhkaus, voi edelleen järjestää normaalisti.