Oulun kau­pun­ki avaa ti­lo­jaan nuorten har­ras­tuk­siin, alle 18-vuo­tiai­den ryh­mä­har­ras­tuk­set käyn­nis­te­tään uu­del­leen

Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi keskiviikkona, että alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoinen harrastaminen käynnistetään uudelleen, koronaepidemiasta huolimatta. Hyvinvointilautakunta taas päätti tarkemmin siitä, miten kaupungin hallinnoimia tiloja avataan.

Kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan, urheiluun tai ryhmäharrastetoimintaan käytettävät tilat tukitiloineen avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiseen harrastamiseen ajalle 21.1.–1.2.2021.

Tähän sisältyy esimerkiksi koulutilojen iltakäyttö. Aiemmin annetut koronaohjeet harrastusryhmille on huomioitava.

Uimahallit avataan alle 18-vuotiaiden ryhmämuotoiselle harrastustoiminnalle sekä läheteperusteiselle kuntoutukselle ajalle 21.1.–1.2.2021.

Kaupungin mukaan tilat avataan lapsille ja nuorille heti kun se on mahdollista, mutta vielä torstaina kaikki niistä eivät aukea. Kaupunki tiedottaa asiasta tarkemmin tuonnempana.

Yli 18-vuotiaille tilat pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti 1.2.2021 saakka. Tämä koskee myös harrastavien lasten vanhempia.

Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat kuten kirjastot, nuorisotilat, museot ja muut kulttuurilaitokset pysyvät suljettuina 1.2.2021 saakka.

Johtoryhmä myös linjasi, että ylioppilaskirjoituksiin tai muihin vastaaviin päättökokeisiin valmistava välttämätön lähiopetus voidaan järjestää lukioissa.

Oulun lukioiden abiturientit siirtyvät lähiopetukseen 21.1.2021 alkaen. Muu opetus järjestetään etäopetuksena rajoitusten voimassa ollessa 1.2.2021 saakka. Muilta osin suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 1.2.2021 saakka.