Oulun Kärpät solmi jat­ko­so­pi­muk­sia kolmen pe­laa­jan kanssa – maa­li­vah­ti­lu­pauk­sel­le jopa kolmen vuoden pesti

Tshekkipelaaja Radek Koblizek on pelannut jo pitkään Kärpissä.
Tshekkipelaaja Radek Koblizek on pelannut jo pitkään Kärpissä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulun Kärpät on tehnyt jatkosopimuksia kolmen pelaajan kanssa. Maalivahti Leevi Meriläisen uusi sopimus on kolmevuotinen, puolustaja Taneli Ronkaisen kaksivuotinen ja hyökkääjä Radek Koblizekin yksivuotinen.

Oululaissyntyinen Meriläinen, 18, on Kärppien kiekkokoulun kasvatti. Kuluvalla kaudella hän on torjunut Kärppien U20-joukkueen ykkösmaalivahtina vakuuttavasti 17 ottelua torjuntaprosentilla 92,8%.

Ottawa Senators varasi Meriläisen menneenä syksynä NHL:n varaustilaisuuden kolmannella kierroksella.

Puolustaja Taneli Ronkaisen edeltävä kausi meni kokonaisuudessaan ohi selkävaivojen takia. Tällä kaudella 25-vuotias kuusamolainen on pystynyt pelaamaan kaikki Kärppien 25 ottelua.

– Onhan siinä aika huikea kontrasti, sillä aika lailla vuosi sitten tähän aikaan oli juuri saanut tietää, että kausi on ohi, eikä tiennyt varmaksi pelaanko enää ollenkaan jääkiekkoa, Ronkainen kertoo tiedotteessa.

Tsekistä Ouluun jo 15-vuotiaana muuttanut Koblizek raivasi tiensä viiden vuoden aikana juniorijoukkueista Liigan finaaleihin keväällä 2018. Sen jälkeen Liigassa on kertynyt runkosarjassa 135 ottelua tehopistein 24+46=70.

Kärpät oli Koblizekille ykkösvaihtoehto ja hän kertoo olevansa onnellinen uudesta sopimuksesta.

– Oulu tuntuu minulle kodilta ja olen erittäin onnellinen täällä. Kaupunki sopii minulle täydellisesti. Minulla on erittäin vahva side sekä tähän kaupunkiin että Kärppiin.