Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lais­hoi­ta­ja Tuula Ala-Aho on pitkän uransa aikana ehtinyt to­dis­taa MS-po­ti­lai­den hoi­dos­sa ta­pah­tu­neet mul­lis­tuk­set: "A­loit­taes­sa­ni po­ti­laat kier­si­vät vuo­si­kau­sia lää­kä­ril­tä toi­sel­le"

Oulun yliopistollisessa sairaalassa sairaanhoitajana työskentelevä Tuula Ala-Aho valittiin vuoden MS-hoitajaksi.

Oululainen Tuula Ala-Aho on yksi Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuutetuista. – Työkokemukseni sairaanhoitajana on ilman muuta auttanut valtuutettuna toimimista, sen vuoksi on helpompi hahmottaa kokonaisuuksia ja ottaa asioihin kantaa.
Oululainen Tuula Ala-Aho on yksi Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuutetuista. – Työkokemukseni sairaanhoitajana on ilman muuta auttanut valtuutettuna toimimista, sen vuoksi on helpompi hahmottaa kokonaisuuksia ja ottaa asioihin kantaa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

– Potilaita vartenhan täällä ollaan. On hienoa, että he ovat kokeneet saaneensa tarvitsemansa hoidon.

Näin sanoo oululainen Tuula Ala-Aho, joka valittiin äskettäin vuoden 2022 MS-hoitajaksi. Valinnan teki Suomen MS-hoitajat ry valtakunnallisessa koulutustilaisuudessaan marraskuussa saamiensa ehdotusten perusteella.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan Ala-Ahoa ehdottivat vuoden MS-hoitajaksi kollegat, potilaat sekä Suomen MS-hoitajat ry:n yhteistyötahot.

Ehdotuksissa painotettiin Ala-Ahon asiantuntijuutta, inhimillisyyttä, rauhallisuutta, potilaslähtöisyyttä ja vahvaa tietoperustaa.

Oulun yliopistollisen sairaalan neurologian poliklinikalla työskentelevää Ala-Ahoa lämmittävät erityisesti potilailta tulleet kehut.

Ala-Aholla on neurologisesta hoitotyöstä liki kolmenkymmenen vuoden kokemus, ja hän on uransa aikana ollut todistamassa erityisesti MS-taudin hoidossa otettuja valtavia harppauksia, jotka ovat mullistaneet sairastavien arjen.

– Aloittaessani potilaat saattoivat kiertää epämääräisten oireiden kanssa vuosikausia lääkäriltä toiselle, ja oikea diagnoosi saatiin paljon myöhäisemmässä vaiheessa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.