Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­sel­le Heikki Oja­lal­le au­tis­mi­diag­noo­si tuli täytenä yl­lä­tyk­se­nä, mutta lopulta se oli hel­po­tus: "A­jat­te­lin ensin, että en ole mikään ke­hi­tys­vam­mai­nen"

Moni saa autismidiagnoosin vasta mielenterveysongelmien puhjettua. Oulun yliopistossa opiskelleen Heikki Ojalan elämä muuttui diagnoosin myötä paremmaksi ja monet opiskeluun liittyvät vaikeudet alkoivat saada selityksen.

Oululaisen Heikki Ojalan historian opinnot Oulun yliopistossa keskeytyivät yksitoista vuotta sitten täydelliseen romahdukseen kesken opintoihin kuuluvan aineenopettajaharjoittelun, vaikka kaiken piti olla kohdallaan.

Ojala oli päässyt opiskelemaan suoraan lukion jälkeen Oulun yliopistoon Suomen ja Skandinavian historiaa ja haaveili historian opettajan ammatista. Historia oli kiinnostanut häntä valtavasti jo lapsuudesta saakka.

Erityisen kiinnostunut hän oli sukututkimuksesta, jopa siinä määrin, että oli opetellut itsekseen tulkitsemaan vanhoja käsialoja yrityksen ja erehdyksen kautta netistä etsimiensä kirkonkirjojen avulla.

Sukututkimukseen liittyi myös kunnianhimoinen tavoite, jonka Ojala oli itselleen asettanut: hän laatisi suvustaan niin kattavan sukupuun, että siinä olisi yhteensä tuhat esi-isää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.