Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen ti­lin­tar­kas­ta­ja Tapio Raap­pa­na sai huo­mau­tuk­sen val­vo­jal­ta – PRH:n mie­les­tä lakia ei ole nou­da­tet­tu

Oululainen tilintarkastaja Tapio Raappana on saanut Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tilintarkastuslautakunnalta hallinnollisen seuraamuksen.  Se tarkoittaa sitä, että lautakunta näkee hänen tilintarkastustyössään moitittavaa.

Tilintarkastuslautakunnan mielestä Raappana on menetellyt tilintarkastuslain ja hyvän tilintarkastustavan vastaisesti Global Group Finland Oy –nimisen yhtiön tilintarkastuksessa tilikausina 2016–2017.

Lautakunta katsoo, että Raappanalla on ollut tilintarkastustyössään puutteita, jotka liittyvät lähipiiritahojen ja lähipiiriliiketoimien tarkastamiseen sekä jatkuvuusarvion ja tilintarkastustyön dokumentointiin.

Puutteiden vuoksi lautakunta ei ole voinut varmistaa kaikkia hänen tekemiään tilintarkastustoimenpiteitä ja hankkimaansa aineistoa.

– Tilintarkastuslautakunta antaa Raappanalle huomautuksen, päätöksessä todetaan.

Ratkaisu ei ole lainvoimainen. Tapio Raappana on eri mieltä tilintarkastuslautakunnan päätöksestä. Hän aikoo valittaa siitä  hallinto-oikeuteen.

Tapio Raappana toimii tilintarkastajana muun muassa kymmenissä pohjoissuomalaisissa asunto-osakeyhtiöissä ja yrityksissä, minkä lisäksi hän tarkastaa monien pohjoisen kuntien ja säätiöiden tilit.
Tapio Raappana toimii tilintarkastajana muun muassa kymmenissä pohjoissuomalaisissa asunto-osakeyhtiöissä ja yrityksissä, minkä lisäksi hän tarkastaa monien pohjoisen kuntien ja säätiöiden tilit.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Global Group Finland oli yhtiö, joka valmisti, toi maahan ja markkinoi pesuaineita yritysasiakkaille.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.