Syyte: Tur­val­li­suu­sa­lan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Ou­lu­lai­nen Jussi Tomberg ke­hit­tää kou­lu­ruo­kai­lua kes­tä­väm­mäk­si

Kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Jussi Tomberg tietää, mikä kouluruoassa puhuttaa niin itse koululaisia kuin kouluruokailun ammattilaisia. Kestopuheenaiheita ovat ruoan maittavuus ja riittävyys, mutta sen lisäksi ruokailua halutaan kehittää ekologisemmaksi ja viihtyisämmäksi.

Oulu

Kouluruokailukeskustelua käydään Oulussa muun muassa ruokaraadissa, johon on mahdollisuus osallistua jokaisesta Oulun koulusta. Kestävyyden näkökulmasta keskeisiä teemoja ovat ruokahävikin vähentäminen ja kasvisvaihtoehtojen kehittäminen houkuttelevammaksi.

”Ruokaraadin yksi tarkoitus on kouluruoan arvostuksen palauttaminen ja yleensäkin ruoan arvostaminen, mutta myös ruokaketjujen näkyväksi tekeminen”, kehittäjäopettaja Jussi Tomberg kertoo.

Millaisia konkreettisia keinoja Oulussa on jo otettu käyttöön ja millaisia ideoita on vielä mietinnässä, minkä klassikkoruoan ruokaraatilaisten taistelivat takaisin ruokalistalle ja mikä oli hänen oma kouluruokainhokkinsa – muun muassa näistä Tomberg kertoo Radio Kalevan haastattelussa.

Toimittaja on Sini Salmirinne.