Yli puolet opettajista kokee, ettei työaika riitä

Opettajat 31.1.2014 11:41
STT

Opettajat ovat sitoutuneita työhönsä mutta pitävät työaikaansa riittämättömänä, kertoo Opettajien ammattijärjestön teettämä työolobarometri.

Yli puolet opettajista kokee, että töitä on liikaa eikä työaika riitä niiden hoitamiseen. Miltei kaikki pitivät työtä innostavana.

Tutkimukseen vastasi yli 1 300 OAJ:n jäsentä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Otetaan normityön ajat käyttöön eli klo 8-16 kuten muillakin on. Miksi lähteä kotiin kesken päivän jos töitä ei ole ehtinyt tekemään??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

FAKTAA:

Aikuiskoulutuksen opettajat paiskivat säännöllisessti ylitöitä kun kokonaistyöajassa toimivien opettajien normaali työaika ei riitä alati lisääntyneiden työtehtävien suorittamiseen. Ylityökorvauksia työnantaja ei maksa rahana. Ylityötunnit pidetään tasausvapaina, jotka on pidettävä työnantajan ohjeistusten mukaisesti.

Miten homma toimii käytännössä?

Kun opettaja on ylityövapaalla työt kasaantuvat entisestään pöydällä....ja ylityökierre tämän toimintasysteemin seurauksena pysyy vuositasolla vakiona.

Kiirekierre lisääntyy, stressi kasvaa, palvelutoiminta hidastuu, työn tuottavuus laskee, työhyvinvointi heikkenee, vastustuskyky laskee, sairauspoissaolot kasvavat...jne.

Mikä ratkaisuksi OAJ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa rankametsään. Noin 2e per tunti. Pistä siitä sitten riittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrassaan ihania kommentteja ! Johan tietenkin vanha viisaus sanoo, että toisen työt näyttävät aina mukavilta ja helpoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei riittäisi minullakaan työaika, jos olisi monen kuukauden lomat ja koululaisten työpäivä. Ja tiedän... töitä tehdään myös kotona - niin tekevät hyvin monet. Opettajien etuudet, palkat jne ovat olleet liian kauan koskemattomia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajankäyttö on opettajasta kiinni. Toiset käyttää samoja oppimateriaaleja vuodesta toiseen ja toiset etsivät aina uutta jokaiselle tunnille. Kultainen keskitien löytäminen on se avainsanan.

Suurin ongelma ja syy, miksi suomi on jäänyt pahasti jälkeen muista maista tiedonkäsittelyssä ym. on liian tiukka tekijänoikeustulkinnat ja korvaukset niistä. Ranska, Viro jne. opettaa ohjelmointia alakoulusta alkaen ja käyttää reaaliaikaisia internetistä saatavia oppimateriaaleja opetukseen. Suomessa ja vain suomessa samasta joutuisi pitkiin oikeustaisteluihin ja korvausvaatimuksiin, kuten nähty. Suomessa on oppimateriaalilla rahastus muutamien yksinoikeus ja siitä eivät tietenkään luovu vapaaehtoisesti. Laskun maksaa ikävä kyllä koululaiset puutteellisina taitoina nykyajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No opettajat voisivat jakaa hommiaan kesä kuukausille, jotta ylikuormaa saavat purettua talvi kuukausilta. Eikös :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai lähettää talviajalta lähettämättä jääneet Wilma-viestit oppilaiden vanhemmille vasta kesällä? Omassa työpaikassani tietoliikenneyhteydet on niin heikot, että opetuksen digitalisointi tai reaaliaikaisten oppimateriaalien käyttö internetistä on vain kaukainen haave. Muutaman Wilma-viestin kirjoitukseen tuhrautuu kymmeniä minuutteja (tähän viestin kotikoneella vain pari minuuttia)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaimo siirtyi yksityiseltä sektorilta opettajaksi, ja huomasi saman asian, että opettajilla ei riitä aika työskentelyyn. Tämä johtuu kuulemma siitä, etteivät opettajat ole tottuneet työntekoon. Opettajat eivät vaan tee mitään muuta kuin valittavat kahvitauoilla, tulevat myöässä ja lähtevät ajoissa. Vaimollani on tekemisen puutetta ja häntä välillä hävettä, ettei palkkansa eteen tarvi tehdä juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut opettajien kertovan kotona tehtävistä töistä. Eikö taida tulla tehtyäkään. Onko tullut kehuttua liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekkee minkä tekkee kun päivä loppuu se siitä sitten ollaa siviilissä,pitää se olla omakin elämä eikä sairastuttaa koti väkeäkin eikö riitä että oppilaat saa raumoja kun ei niilläkään ole vapautta ja sekin vähänen vapaa vedetään pilveä ja kitataan olutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän suurella osalla opettajista ole määrättyä työaikaa, vaan tietty opetusvelvollisuus ja sen päälle kokoukset ja muut vastaavat tilaisuudet. Tuntien valmistelu ja paperityöt pitää hoitaa milloin ehtii. Vastaavasti koululaisten loma-aikoina ei opettajillakaan ole opetusvelvollisuutta eikä siten velvollisuutta olla myöskään työpaikalla. Mutta tokihan se kuluttaa, jos joutuu jatkuvasti tekemään ilta- ja viikonloppyutöitä selvitäkseen sekä opetusvelvollisuudesta että kaikesta paperityöstä, oppilaiden ja vanhempien sähköpostiin ja muihin vastaamisesta jne. Normaali viikkotyöaikahan on lakisääteinen 37,5 tuntia, mutta ainakin meillä kotona asuva aineenopettaja tekee miltei joka viikko - kesä poisluettuna - enemmän töitä. Eikä opettajille makseta ylityökorvauksia ilta- ja viikonlopputöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei varmaan riitä. Kotiin tullaan jo 14-15.
Kuka pääsee kotiin siihen aikaan.

Pitäisi olla 8.00-16.00. Tuntien jälkeeen on varmasti seuraavan päivän valmistelua ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh.Eikös sitä voisi lisätä muutaman tunnin ? Ja vaikka pidentää juhannukseen lukuvuotta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PTS, minulle näin opettajana sopii mainiosti vetää lukuvuosi juhannukseen saakka.
Miten lapset? Jaksaako ne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:33
Kuusi suojelijaa estää hakkuita Hietasaaressa – mielenosoittajat sitoivat itsensä metsäkoneisiin
13:31
Suomalaiset oppaat eivät pääse vierailemaan Teneriffan eristyshotellissa – hotelli vastaa asiakkaidensa ruokailusta
13:27
Poliisi: Pohjoispohjanmaalaisen tilan hätäteurastuksessa ei tehty rikosta – myöskään eläinlääkäristä tehty kantelu ei aiheuttanut seuraamuksia
13:09
Hurja tilanne Oulujärvellä: Jää petti alta ja traktori vajosi järven pohjaan
12:58
Veljensä sorakuopalle ampunut hovioikeudessa: ”Purskahdin hysteeriseen itkuun” Tilaajille
12:47
Jokinen ja Karvinen takaisin kokoonpanossa, Annusen paluu venyy ­– Manner kasasi uuden kakkosketjun HPK-peliin: ”Uskon, että tuossa on nyt oikea koostumus”
11:52
Poliisin menettely selvitetään – rahankuljetuksen ryöstöyritys olisi voinut ratketa jo 14 vuotta sitten
40
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
28
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
19
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
17
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
9
VR poisti koronavirusepäilyn vuoksi junavaunuja käytöstä – "Varotoimenpiteenä on tehty ylimääräinen tehosiivous"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image