Vilhelmiina Rannikko: Koti on siellä missä Suomi on

Opettajat 12.5.2017 17:45
Vilhelmiina Rannikko

Kainuu: Vilhelmiina Rannikko, Suomussalmen lukio

Koti on siellä missä Suomi on

Minulla ei ole koskaan ollut muuta kotia kuin Suomi. Maa, jossa olen syntynyt ja kasvanut, ei voisi tulla tätä rakkaammaksi, sillä olen yksin Suomessa oppinut elämään, nauramaan ja pettymään, olemaan se kuka olen; suomalainen. Sellaisia asioita, jotka haluaisin poistaa tai joita haluaisin parannettavan, on harvassa. Olen varma, että ylpeys pienen maamme saavutuksista ja periksiantamattomuudesta kantautuu sukupolvelta sukupolvelle, sillä en tunne ketään suomalaista, joka ei arvostaisi Suomea sellaisena kuin se on. Toistuvasti kuulee puhuttavan talvisodasta, taistelusta, joka vaati useita ihmishenkiä ja joka on jäänyt vahvasti Suomen historiaan. Pakkasen purressa syvälle lihaan ja tykkien jylistessä sisu ei kuitenkaan kadonnut koskaan, ja sen avulla Suomi piti pintansa sitkeästi aina sodan loppuun asti. Suomi on itsenäinen, eikä sen pidäkään kuulua kenellekään muulle kuin meille, sillä me olemme yksin omana kansanamme sen rakentaneet.

Rakkaus Suomeen piilee kuitenkin syvemmällä kuin ylpeydessä, jota kannan maamme historian ja saavutusten myötä. Sinisen planeettamme kuorella ei ole montaa sellaista maata, jossa asiat olisivat niin hyvin kuin Suomessa. Suomi on minulle turva, jossa tunnen todellakin olevani suojassa. Suomessa ketään eivät kiusaa luonnonkatastrofit – ukkosmyrskyjä lukuunottamatta, jos niitä sattuu pelkäämään – eikä Suomi anna sinun pudota suojaverkkonsa läpi, jos satut joutumaan huonoon taloudelliseen tilanteeseen. Rikollisuutta on vähän, korruptiota on vähän, vaaraa on vähän. Kun ongelmia tulee eteen, niitä ei lakaista maton alle helpoimman ratkaisun toivossa. Suomi on hyvinvointivaltio, jossa ketään ei ole unohdettu. Jos minusta ikinä tuntuisi siltä, että haluan täältä pakoon, maailman olisi todellakin käännyttävä päälaelleen.

Terve luonto ja sen monimuotoisuus ovat aina olleet minulle tärkeitä asioita, ja olen siksi iloinen, että Suomessa riittää metsää. Kun löydän itseni suon vierestä kulkevalta maastopolulta, Vaatojärven niemeltä tai vaaran kupeelta, tunnen ennen kaikkea olevani elossa. Suomen luonto on ihmeellinen ja rakas, aamusta iltaan, kesästä talveen. Vuodenajat ovat tasaiset ja miellyttävät, koskaan ei ole liian kylmä tai liian kuuma. Talvellakin Suomen luonto on ihailun arvoinen, sillä vaikka kasvillisuus on poissa, maata peittää paksu, valkoinen lumipeite. Havupuutkin pysyvät loistossaan ympärivuotisesti, sillä niiden neulaset eivät hievahda kovimpinakaan pakkasina. Suomi tarjoaa minulle mahdollisuuden virkistyä sekä rauhoittua samaan aikaan, upean luonnon helmassa.

Suomea parempaa paikkaa ei minun mielestäni ole. Suomi on kuin valopilkku muuten harmaalta näyttävässä maailmassa, sillä vaikka asiat kääntyisivätkin huonompaan päin, koti pysyy alati lohdullisena eikä katoa koskaan. Suomessa voin olla aidosti ja oikeasti oma itseni, ja antaa itseni elää turvan ja hyvinvoinnin keskellä. Teen samalla kunniaa sekä itselleni että maalleni, jonka menneitä ja tulevia saavutuksia pidän suuressa arvossa. Te, jotka ette ole koskaan Suomen maalle astuneet, kuulkaa korpeimme kuiskintaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

94 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image