Opet­ta­jain­päi­vät alkoivat Oulussa

Säpinää Opi-päivien toimituksessa. Kaleva seuraa opettajainpäiviä yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijoiden kanssa. KUVA: Elina Ursin
Opettajat 31.1.2014 6:14 | Päivitetty 31.1.2014 13:12
Kaleva

Pohjois-Suomen opettajat kokoontuvat opettajainpäiville perjantaina ja lauantaina Oulussa. Opi-päivät -tapahtumaan Pohjankartanon koululle ja Madetojan musiikkikeskukseen on tulossa noin 3000 opettajaa Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta ja Lapista.

Eri alojen asiantuntijat esitelmöivät opettajuuden ja koulun polttavista kysymyksistä.

”Opettajaan kohdistuu entistä enemmän vaatimuksia koululaisten ja heidän kotiensa suunnalta. Lasten ja nuorten koulunkäyntiin liittyvät ongelmat ovat yhä haastavampia. Opetussuunnitelmissa, -menetelmissä ja -teknologiassa tapahtuvat muutokset on hallittava. Pahimmillaan opettajuus on ylisuurten oppilasryhmien kanssa ”painimista” koulutuksenjärjestäjän säästöpaineiden alla tiloissa, joissa altistuminen muun muassa paljon puhutuille sisäilmaongelmille on päivittäistä”, Opi-päivien ohjelmassa listataan päivien puheenaiheita.

Perjantaina Oulussa opettajainpäivillä vierailee kulttuuri- ja urheiluminsteri Paavo Arhinmäki ja lauantaina kehitysministeri Pekka Haavisto.

Kaleva.fi seuraa reaaliaikaisesti opettajainpäiviä perjantaina iltapäivällä sekä lauantaina koko päivän. Kalevan toimituksen kanssa yhteistyössä paikan päällä on Oulun ammattikorkeakoulun journalismin eli toimittajatyön opiskelijat.

Yleisö voi kommentoida paikan päältä tehtyjä sähkeuutisia sekä reaaliaikaista blogia. Blogissa julkaistaan myös yleisön Twitter- ja Instagram-viestejä tunnuksella #opioulu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kännykät kotiin ja opettajille tarkastusoikeus, että näin on ja vielä jokin sanktio rikkomuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettajilla sitä vain on varaa pitää seminaareja vanhaan malliin vaikka valtio velkaantuu sellaista tahtia että heikompia hirvittää. Kyllä säästö toimien pitäisi yltää myös koulujen toimintaan ja opettajien työhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image