Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Oamkin eng­lan­nin­kie­li­siin kou­lu­tuk­siin en­nä­tys­pal­jon ha­ki­joi­ta, ve­to­voi­mai­sin oli uusi sai­raan­hoi­ta­ja­kou­lu­tus

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) hakijamäärä kasvoi ennätyslukemiin kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Tammikuussa haettiin englanninkielisiin koulutuksiin.

Hakijoita oli yhteensä 2059, eli jokaista 224 aloituspaikkaa tavoitteli keskimäärin yhdeksän hakijaa. Vuotta aiempaan verrattuna hakijamäärä kasvoi 63 prosenttia.

Vetovoimaisin oli ensimmäistä kertaa tarjolla oleva englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus. Nursing-koulutuksen jokaista 16 aloituspaikkaa tavoitteli 22 hakijaa.

– Olemme todella iloisia, että englanninkielinen koulutuksemme kiinnostaa entistä enemmän. Nuoret ja aikuisopiskelijat haluavat selvästi panostaa koulutukseen ja jatko-opintoihin koronapandemiasta huolimatta, iloitsee vararehtori Jyrki Laitinen Oamkin tiedotteessa.

Tammikuun yhteishaussa oli tarjolla kolme Bachelor- eli AMK-tasoista tutkinto-ohjelmaa. Nursingin lisäksi haussa olivat International Business ja Information Technology. Myös näiden hakijamäärät kasvoivat.

Master- eli ylemmistä AMK-tutkinnoista suosituin oli  Data Analytics and Project Management. Data-analytiikkaan ja tiedolla johtamiseen suuntautuva koulutus pyrkii vastaamaan elinkeinoelämän tarpeisiin.

Yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 3. kesäkuuta. Kevään toinen yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Silloin voi hakea suomenkieliseen koulutukseen ja tarjolla on 47 hakukohdetta ja reilut 1700 opiskelupaikkaa.