Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

Na­to-jä­se­nyyt­tä kan­nat­ta­va Olli Rehn: Norjan mallin mu­kai­nen puo­lus­tuk­sel­li­nen liit­tou­tu­mi­nen ilman ydin­asei­ta ja pysyviä tu­ki­koh­tia olisi hyvä vaih­to­eh­to Suo­mel­le

– Nyt ei kannata laskea mitään sen varaan, että Venäjästä tulisi demokraattinen oikeusvaltio meidän elinaikanamme, Rehn sanoo.

Helsinki

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn sanoo Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa pitävänsä Norjan-mallin mukaista puolustuksellista liittoutumista hyvänä vaihtoehtona myös Suomelle.

Olli Rehn on jo kauan kannattanut Nato-jäsenyyttä.
Olli Rehn on jo kauan kannattanut Nato-jäsenyyttä.
Kuva: Timo Marttila

60 vuotta täyttävä Rehn täsmentää tarkoittavansa tällä sitä, että Suomeen ei sotilasliitto Naton jäsenyyden myötä sijoitettaisi ydinaseita eikä sotilasliiton pysyviä tukikohtia.

Rehnin mukaan Norjan-malli ei uhkaisi ketään, ja hänen mielestään tämän pitäisi olla ymmärrettävää myös Venäjän johdolle.

Taustaltaan keskustalainen Rehn on avoimesti kannattanut Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon jo 1990-luvulta.

Rehnin mukaan Nato-kysymyksestä olisi hyvä olla kansallinen yhteisymmärrys eikä Nato-jäsenyyttä aiemmin vastustaneita tai aiemmin puolustaneita tulisi nyt syyllistää.

– Nyt ei kannata laskea mitään sen varaan, että Venäjästä tulisi demokraattinen oikeusvaltio meidän elinaikanamme, Rehn sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Muun muassa kansanedustajana ja EU-komissaarina työskennellyt Rehn on aiemmin sanonut, että hän ei sulje pois presidenttiehdokkuutta. Helsingin Sanomien haastattelussa Rehn toteaa, että hetki ei ole sopiva "presidenttispekulaatioihin" Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.