Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Na­to-jä­se­nyyt­tä kan­nat­ta­va Olli Rehn: Norjan mallin mu­kai­nen puo­lus­tuk­sel­li­nen liit­tou­tu­mi­nen ilman ydin­asei­ta ja pysyviä tu­ki­koh­tia olisi hyvä vaih­to­eh­to Suo­mel­le

– Nyt ei kannata laskea mitään sen varaan, että Venäjästä tulisi demokraattinen oikeusvaltio meidän elinaikanamme, Rehn sanoo.

Helsinki

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn sanoo Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa pitävänsä Norjan-mallin mukaista puolustuksellista liittoutumista hyvänä vaihtoehtona myös Suomelle.

Olli Rehn on jo kauan kannattanut Nato-jäsenyyttä.
Olli Rehn on jo kauan kannattanut Nato-jäsenyyttä.
Kuva: Timo Marttila

60 vuotta täyttävä Rehn täsmentää tarkoittavansa tällä sitä, että Suomeen ei sotilasliitto Naton jäsenyyden myötä sijoitettaisi ydinaseita eikä sotilasliiton pysyviä tukikohtia.

Rehnin mukaan Norjan-malli ei uhkaisi ketään, ja hänen mielestään tämän pitäisi olla ymmärrettävää myös Venäjän johdolle.

Taustaltaan keskustalainen Rehn on avoimesti kannattanut Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon jo 1990-luvulta.

Rehnin mukaan Nato-kysymyksestä olisi hyvä olla kansallinen yhteisymmärrys eikä Nato-jäsenyyttä aiemmin vastustaneita tai aiemmin puolustaneita tulisi nyt syyllistää.

– Nyt ei kannata laskea mitään sen varaan, että Venäjästä tulisi demokraattinen oikeusvaltio meidän elinaikanamme, Rehn sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Muun muassa kansanedustajana ja EU-komissaarina työskennellyt Rehn on aiemmin sanonut, että hän ei sulje pois presidenttiehdokkuutta. Helsingin Sanomien haastattelussa Rehn toteaa, että hetki ei ole sopiva "presidenttispekulaatioihin" Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.