Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Pääkirjoitus: Koulua ei saa uu­vut­taa uu­dis­tus­myl­lä­käl­lä

Tilaajille

Nal­li­ka­rin ui­ma­ve­den laatu huo­les­tut­taa – en­te­ro­kok­kien määrän li­sään­ty­mi­sen syy ei ole vielä sel­vil­lä

Nallikarin uimaranta asetettiin tänään maanantaina uintikieltoon. Kielto on voimassa toistaiseksi, ja uimaveden laatua testataan nyt päivittäin.

Maanantaina varsinaisesta uimakiellosta ei Nallikarin ilmoitustauluilla vielä ollut tietoa. Uimareita riitti hellepäivänä.
Maanantaina varsinaisesta uimakiellosta ei Nallikarin ilmoitustauluilla vielä ollut tietoa. Uimareita riitti hellepäivänä.
Kuva: Sami Aspelund

Oulun kaupunki julkaisi tiedotteessaan tänään, että Oulun seudun ympäristötoimi on asettanut Nallikarin uimarannan uintikieltoon. Kiellon syynä on kaksi peräkkäistä näytettä, joissa ulosteperäisten bakteerien pesäkemäärä ylitti toimenpiderajat.

Nallikarin uimavedestä lauantaina 25.6.2022 otetussa näytteessä oli enterokokkeja yli 400 pesäkkeen muodostavaa yksikköä (pmy) 100 millilitraa kohden. Enterokokkien toimenpideraja on 200 pmy/100 ml. Enterokokkien määrä oli kuitenkin laskenut viime torstaina otetun näytteen lukemista.