Kommentoi

Ehdotukseni on, että kaikki nykyiset verot (ALV, tulo-, pääoma-, perintö-, yhteisö- jne.verot poistettaisiin. Siis kaikki verot poistettaisiin, mitä niitä onkaan, Verot korvattaisiin kulutukseen perustuvilla päästömaksuilla. Päästöverot mitotetaisiin niin, että nykyinen verokertymä saavutettaisiin. Matalatuloiset, kun rahat uhkaavat loppua, turvautuisivat kimppakyyteihin, talo peruslämmölle ja sukuloimaan (suuri ihmispaljous jo lämmittää asunnon ja samoilla lämpimillä valmistaa suurenkin porukan aterian ja saunoo suurempi määrä suhteessa energiankulutukseen.) Tuo päästöpohjainen vero olisi tasavero, mutta matalatuloisilla olisi edellä mainittuja keinoja pienentää veroaan ja samalla hiilijalanjälkeään. Tietysti suurituloisilla on samat mahdollisuudet. Voi muuttaa pienempään asuntoon, käyttää joukkoliikennettä jne., mutta todennäköisemmin suurituloiset ostaisivat lämpöpumppuja, aurinkopaneeleja ja sähköauton veroja minimoidakseen. Joka tapauksessa päästöjen vähentäminen minimoisi veroja. Suomi saisi puuttuvat verot kansainvälisestä päästökaupasta.Siis ne puuttuvat verotulot, jotka päästöjen pienetessä jäävät päästöpohjaisessa verotuksessa saamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verot valtion maksettavaksi, ottaisitko joku puolue tästä kopin ja alkaisi ajamaan asiaa lakialoitteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kessua kasvamaan, pannu pöhisemään ja häkäpönttö auton perään kuten wanhoina hyvinä aikoina? Siis kestävämpiä ajoakkuja odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image