Kommentoi

Ehdotukseni on, että kaikki nykyiset verot (ALV, tulo-, pääoma-, perintö-, yhteisö- jne.verot poistettaisiin. Siis kaikki verot poistettaisiin, mitä niitä onkaan, Verot korvattaisiin kulutukseen perustuvilla päästömaksuilla. Päästöverot mitotetaisiin niin, että nykyinen verokertymä saavutettaisiin. Matalatuloiset, kun rahat uhkaavat loppua, turvautuisivat kimppakyyteihin, talo peruslämmölle ja sukuloimaan (suuri ihmispaljous jo lämmittää asunnon ja samoilla lämpimillä valmistaa suurenkin porukan aterian ja saunoo suurempi määrä suhteessa energiankulutukseen.) Tuo päästöpohjainen vero olisi tasavero, mutta matalatuloisilla olisi edellä mainittuja keinoja pienentää veroaan ja samalla hiilijalanjälkeään. Tietysti suurituloisilla on samat mahdollisuudet. Voi muuttaa pienempään asuntoon, käyttää joukkoliikennettä jne., mutta todennäköisemmin suurituloiset ostaisivat lämpöpumppuja, aurinkopaneeleja ja sähköauton veroja minimoidakseen. Joka tapauksessa päästöjen vähentäminen minimoisi veroja. Suomi saisi puuttuvat verot kansainvälisestä päästökaupasta.Siis ne puuttuvat verotulot, jotka päästöjen pienetessä jäävät päästöpohjaisessa verotuksessa saamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verot valtion maksettavaksi, ottaisitko joku puolue tästä kopin ja alkaisi ajamaan asiaa lakialoitteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kessua kasvamaan, pannu pöhisemään ja häkäpönttö auton perään kuten wanhoina hyvinä aikoina? Siis kestävämpiä ajoakkuja odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image