Kiinteistöt: An­tel­lin tyh­jil­le lei­po­mo­ti­loil­le neu­vo­tel­laan uutta käyttöä

Sote-uudistus: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueel­le käyt­töön ly­hyem­pi oheis­ni­mi

Luitko jo tämän?: Ou­lu­lais­muu­sik­ko Jarmo Heik­ki­nen kyseli nuorena soit­to­hom­mia Ab­bal­ta, mutta livisti ennen Björnin saa­pu­mis­ta

Mur­has­ta tuo­mi­tut vangit ottivat kaksi var­ti­jaa pant­ti­van­gik­si ruot­sa­lai­ses­sa van­ki­las­sa – tilanne on päät­ty­nyt

Murhasta tuomitut vangit telkeytyivät vartijoiden huoneeseen ja peittivät valvontakamerat.

Ruotsissa aiemmin tänään alkanut panttivankitilanne on päättynyt, kertoo poliisi. Kaksi vankia otti kaksi vankilatyöntekijää panttivangeiksi Ruotsin Eskilstunan lähellä sijaitsevassa Hällbyn vankilassa.

Toinen panttivangeista vapautettiin aiemmin, ja toisen vapautumisesta tuli tieto puoli yhdentoista tienoilla Suomen aikaa. Yhteensä tilanne kesti noin yhdeksän tuntia.

Vankila on korkeimman turvallisuusluokituksen suljettu laitos, ja panttivankien ottajat on Göteborgs-Postenin mukaan tuomittu murhasta.

Aftonbladetin mukaan sieppaajat vaativat helikopteria ja kebabpitsaa koko osastolleen. Lehden mukaan pyydetyt pitsat on toimitettu perille.

Paikalle komennettiin useita poliisiyksiköitä, ja teitä vankilan läheisyydessä katkaistíin liikenteeltä.

Tilanne sai alkunsa puolenpäivän jälkeen, kun vangit kävivät kahden vartijan kimppuun näiden huoneessa ja peittivät tilan valvontakamerat. Aftonbladetin mukaan vangit olivat aseistautuneet itse tehdyillä aseilla, hammasharjoihin kiinnitetyillä partaterillä.

Ruotsin rikosseuraamusviraston virkaa tekevä turvallisuuspäällikkö Jörgen From Nordin luonnehti tilannetta erittäin vakavaksi.

– Rikosseuraamusviraston neuvottelija, poliisin erikoisjoukot sekä muita poliisin yksikköjä on paikalla ja tilanne on lukkiutunut, hän kertoi sähköpostiviestissä uutistoimisto TT:lle.

Hällbyn vankila on yksi Ruotsin seitsemästä korkeimman turvaluokituksen vankilasta. Siellä oli samankaltainen tilanne vuonna 2004, jolloin kaksi vankia otti naispuolisen vartijan panttivangiksi. Vartija pääsi vapaaksi kuusi tuntia myöhemmin, eikä saanut fyysisiä vammoja.

Juttua päivitetty kello 20.57 tiedolla siitä, että toinen panttivanki on vapautettu. Kello 23.06 lisätty tieto siitä, että tilanne on päättynyt.